1. července 2021 • 19:00

Superliga ONLINE: UEFA musí zrušit sankce vůči Realu a spol., rozhodl soud

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
22
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oznámení o založení Superligy otřáslo fotbalovým světem. Jenže rychle bylo po velké kritice ze strany UEFA, řady osobností a hlavně fanoušků bylo všechno jinak. Až na Real Madrid a Barcelonu všechny týmy z projektu odstoupily. Protesty však především v Anglii pokračují dál, navzdory tomu, že se Supeliga nachází v kómatu. Reakce sledujeme ONLINE.



Ohlasy na Super League ONLINE>>>

ONLINE PŘENOS - Ohlasy na Superligu
22. 4. 2021
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Obnovit
Zprávy ze dne 22. 4. 2021
19:16
22. 4. 2021
 

Barcelona vydala své prohlášení k Superlize. Odstoupení neodhlásila! „Rozhodnutí přidat se k Superlize bylo učiněno na základě názoru, že by bylo historickou chybou odmítnout příležitost být součástí tohoto projektu coby jeden ze zakládajících členů.“ Setrvání v kritizované soutěži ale ještě musí schválit či vyvrátit socios (registrovaní členové klubu). 

Zprávy ze dne 22. 4. 2021
13:34
22. 4. 2021
 

Představitelé anglických klubů zapojených do projektu Super League by měli rezignovat na své posty ve vedení Premier League. Vyzval je k tomu výkonný ředitel soutěže Richard Masters. V opačném případě riskují podle britských médií, že budou k odchodu přinuceni. Masters podle televize Sky Sports oslovil pětici čelních funkcionářů z Arsenalu, Chelsea, Manchesteru United, Manchesteru City a Liverpoolu, aby se vzdali svých pozic v pracovních skupinách anglické nejvyšší soutěže. Tottenham jako jediný nikoho v klíčových komisích nemá.

Zprávy ze dne 22. 4. 2021
11:41
22. 4. 2021
 

Blog redaktora deníku Sport Jana Podroužka ke krachu Super League: „Pohled do zrcadla někdy bývá krutý, bolestný. Přesně to by teď měla ale udělat samozvaná dvanáctka vyvolených, která se v posledních dnech chovala s neskrývanou arogancí a bezohledností, zatímco po krachu vzývané Superligy jí zase zbývají jen neumořitelné dluhy a ztrátové hospodaření.“ Celý blog čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 22. 4. 2021
11:27
22. 4. 2021
 

Rušno v Manchesteru. Fanoušci zablokovali vstup do tréninkového centra United, čímž protestovali proti plánům na zapojení do Superligy. Anglické kluby po velkém tlaku nakonec oznámily, že se soutěže nezúčastní, ale příznivcům Reds to nestačí. Žádají odchod vlastníků, kterou americká rodina Glazerů. Na jednom z transparentů také upozorňovali na německý model, kdy 51% podílů patří právě fanouškům. Tréninkové centrum opustili až ve chvíli, kdy si s nimi promluvili zástupci trenérského štábu včetně Ole Gunnara Solskjaera.

Zprávy ze dne 22. 4. 2021
11:18
22. 4. 2021
 

BLOG JANA PODROUŽKA | Pohled do zrcadla někdy bývá krutý, bolestný. Přesně to by teď měla ale udělat samozvaná dvanáctka vyvolených, která se v posledních dnech chovala s neskrývanou arogancí a bezohledností, zatímco po krachu vzývané Superligy jí zase zbývají jen neumořitelné dluhy a ztrátové hospodaření. Více ZDE>>> v komentáři redaktora Sportu Jana Podroužka.

Zprávy ze dne 22. 4. 2021
10:32
22. 4. 2021
 

Jaký názor mají redaktoři deníku Sport na projekt Superligy, do kterého se chtělo zapojit dvanáct elitních fotbalových klubů z Anglie, Španělska a Itálie?

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 22. 4. 2021
10:23
22. 4. 2021
 

Fotbalisté Cádizu si před včerejším utkáním španělské ligy proti Realu Madrid oblékli trička s nápisem: Superliga? Fotbal patří všem. Fotbal patří fanouškům.

Zprávy ze dne 22. 4. 2021
10:20
22. 4. 2021
 

Trenér fotbalistů Interu Milán Antonio Conte se postavil proti uzavřené Superlize, jejímž členem měl být i jeho tým. Současně však zkritizoval i UEFA, která podle něj dává klubům málo peněz. „Ligu mistrů a Evropskou ligu musí hrát pouze kluby, které si ji zaslouží. Ve sportu prostě musí být meritokracie,“ citovala agentura Reuters jednapadesátiletého Conteho, kterému se nelíbilo, že v Superlize by velkokluby měly místo jisté. Bývalý trenér Juventusu, Chelsea a italské reprezentace se však opřel i do UEFA. „Organizuje evropské poháry a jen minimum z výdělku dostanou týmy. Kluby by měly dostávat víc. UEFA investovat nemusí, kluby ano,“ dodal.

Zprávy ze dne 22. 4. 2021
09:08
22. 4. 2021
 

Fanoušci Tottenhamu před včerejším zápasem proti Southamptonu protestovali proti šéfovi klubu Danielu Levym a společnosti ENIC, která Spurs vlastní a v minulosti ovládala i pražskou Slavii. Žádali jeho odchod.

Zprávy ze dne 22. 4. 2021
08:55
22. 4. 2021
 

Podle předsedy Realu Madrid Florentina Péreze není projekt Superligy ještě mrtvý. „Projekt je odložený a jsem přesvědčený, že když nevyjde v této podobě, tak uspěje v jiné,„ uvedl čtyřiasedmdesátiletý funkcionář, podle kterého je Liga mistrů i přerozdělování peněz z ní mezi kluby zastaralé a nefunkční. “Není správné, že v Anglii šest prvních klubů tratí a čtrnáct dalších vydělává. Fotbal je pyramida a pokud jsou peníze nahoře, tak se dostanou i dolů,„ prohlásil. “Když se něco neudělá, tak kluby přijdou o dvě miliardy eur, proto potřebujeme změnu hned a nemůžeme čekat tři roky,„ připomněl Pérez chystanou reformu Ligy mistrů od roku 2024.

Protesty v Manchesteru, fanoušci vtrhli na Old Trafford
Protesty v Manchesteru, fanoušci vtrhli na Old Trafford

Vstoupit do diskuse
22

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud