1. července 2021 • 19:00

Superliga ONLINE: UEFA musí zrušit sankce vůči Realu a spol., rozhodl soud

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
22
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oznámení o založení Superligy otřáslo fotbalovým světem. Jenže rychle bylo po velké kritice ze strany UEFA, řady osobností a hlavně fanoušků bylo všechno jinak. Až na Real Madrid a Barcelonu všechny týmy z projektu odstoupily. Protesty však především v Anglii pokračují dál, navzdory tomu, že se Supeliga nachází v kómatu. Reakce sledujeme ONLINE.



Ohlasy na Super League ONLINE>>>

ONLINE PŘENOS - Ohlasy na Superligu
1. 7. 2021
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Obnovit
Zprávy ze dne 1. 7. 2021
19:16
1. 7. 2021
 

Španělský soud dnes nařídil evropské fotbalové unii UEFA zrušit všechny sankce uvalené na Real Madrid, Barcelonu a Juventus kvůli založení nezávislé superligy. Obchodní soud v Madridu vyzval UEFA, aby nepodnikla žádné kroky k případnému vyloučení tria klubů ze svých pohárových soutěží.

 

Dále soud oznámil, že UEFA nesmí nutit organizátory formálně rozpustit superligu, a zakázal unii udělit klubům pokutu ve výši 100 milionů eur (2,5 miliardy korun). Vyzval také anglickou Premier League a Italskou fotbalovou federaci, aby kluby zapojené do projektu netrestala.

 

Založení superligy vyhlásilo dvanáct elitních evropských týmů v dubnu, projekt ale kvůli obrovské vlně odporu většiny fotbalové veřejnosti nevydržel ani 48 hodin. Od projektu se odvrátila devítka Manchester United, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Tottenham, Arsenal, AC Milán, Inter Milan a Atlético Madrid.

 

Trio Barcelona, Real Madrid a Juventus se ale od superligy distancovat odmítlo. UEFA s nimi vedla disciplinární řízení, které začátkem června pozastavila.

Protesty v Manchesteru, fanoušci vtrhli na Old Trafford
Protesty v Manchesteru, fanoušci vtrhli na Old Trafford

Vstoupit do diskuse
22

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud