23. srpna 2021 • 12:40

Dres Ajaxu láme rekordy. Inspirací byl král reggae, už je vyprodáno

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ajax Amsterodam představil nové venkovní dresy pro evropské poháry inspirované králem reggae Bobem Marleym a jejich prodej hned první den překonal kubové rekordy. Černé dresy s proužky v rastafariánských barvách červené, žluté a zelené byly podle oficiálního webu okamžitě vyprodány.



„Během jednoho dne se prodal rekordní počet dresů. Tento trikot se prodával minimálně čtyřikrát více než kterýkoli jiný dres Ajaxu. Je to něco mimořádného,“ uvedl marketingový ředitel klubu Menno Geelen.

Ajax se rozhodl pro netypické dresy vzhledem k tomu, že Marleyho píseň „Three Little Birds“ je už déle než desetiletí neoficiální hymnou klubu. Obliba skladby zesnulého jamajského zpěváka u fanoušků Ajaxu se datuje k přípravnému zápasu v roce 2008 v Cardiffu, kdy ji tamní DJ pouštěl k ukrácení dlouhé chvíle. Fanoušci Ajaxu následně přijali skladbu za svou a známý refrén „Don't worry, about a thing/'Cause every little thing, gonna be all right“ zpívají při každém zápase.

Nové dresy Ajaxu Amsterdam jsou poctou pro krále reggae Buba Marleyho
Nové dresy Ajaxu Amsterdam jsou poctou pro krále reggae Buba Marleyho

 

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud