27. března 2013 • 17:35

Dárek pro fanoušky Sparty: Pojďte na trénink! Plzeň chystá invazi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žijte se Spartou! Okuste atmosféru v týmu den před superbitvou s Viktorií Plzeň! Takový vzkaz vyslala pražská Sparta směrem k fanouškům, kterým nabídla možnost sledovat celý páteční trénink od 17:00. Myšlenka byla ihned odsouhlasena trenérem Vítězslavem Lavičkou. Sparta věří, že stovky fanoušků potěší hráče a vyjádří jim podporu. Tu budou v sobotu před vyprodaným hledištěm potřebovat jako sůl.



Otevřený trénink Sparty, pátek 17:00

Pro diváky bude otevřená hlavní tribuna a spodní sektory u střídaček (A8-A19). Tribuny budou přístupné přes Vchod 1 (u Zákaznického centra) a k dispozici bude i stánek s občerstvením (na ochozu u rodinné tribuny). Vstup je zdarma. (sparta.cz)

Otevřený trénink považuje Sparta za další nástroj ve sbližování A-týmu s fanoušky. Je to podruhé, kdy veřejnosti nabídne možnost podívat se na trénink. Ale vůbec poprvé, kdy nechá otevřenou celou přípravu na zápas.

„Cítili jsme, že je to dobrý krok směrem k fanouškům. Když jsem se o tom bavil s trenérem Lavičkou, tak říkal, že má podobnou zkušenost z Austrálie. Takže i realizační tým přijal tuto myšlenku velmi vřele,“ řekl mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Trenér Sparty Vítězslav Lavička.Foto Jaroslav Legner SPORT
Letenský klub jde ve stopách evropských velkoklubů, u nichž se jedná v podstatě o běžnou záležitost. Už Pavel Nedvěd kdysi říkával, že tréninky Juventusu sleduje víc lidí než ligový zápas v Gambrinus lize. Ale jen málokdo se odvážil otevřít trénink čtyřiadvacet hodin před takhle důležitým a vypjatým zápasem, který může napovědět o budoucím šampionovi. „Většinou to uspořádají uprostřed týdne,“ podotýká Kasík s tím, že na Spartě doufají v hojnou účast.

Na tréninku by se mohlo objevit kolem 500 fanoušků, byť termínu nenahrává velikonoční čas. „Nedá se odhadnout, kolik příznivců si najde cestu na Letnou, ale samozřejmě si jich přejeme co nejvíc. Rozhodně to však nebudeme brát tak, že by nám nízká návštěvnost zkazila náladu. Není to domácí úkol, ale nabídka Sparty, aby lidé před velkým utkáním s Plzní žili s týmem už den dopředu. Sáhli si v uvozovkách na hráče, dali jim podporu. Aby se necítili součástí klubu jen v zápase, ale i před ním,“ láká fanoušky Kasík.

Doprodávají se poslední lístky. Obsadí fanoušci všechna místa?

Fanoušci PlzněFoto Jaroslav Legner (Sport)
Plzeň podobnou akci nenaplánovala. Pro fanoušky ale zajišťuje dopravu do Prahy a zpět. Na poslední chvíli otevře také fanshop, aby se její příznivci mohli před odjezdem případně vybavit klubovými šálami, dresy atp.

„Do Prahy se chystá zhruba 1700 fanoušků. Osmnáct autobusů vypravuje klub, další připravují zvláštní výjezdové skupiny. Z Plzně tak pojede celkem 24 autobusů,“ řekl tiskový mluvčí Viktorie Pavel Pillár. Dodal, že možnost zakoupení autobusové dopravy ukončil klub už v pondělí.

Západočeský celek počítá s podporou více než 1800 fanoušků přímo na stadionu. „Máme informace, že si někteří zajišťovali vstupenky individuálně za branku tak, aby byli co nejblíže našemu sektoru,“ podotkl Pillár. Prostor vyhrazený pro hosty ještě není zcela vyprodaný, k dispozici je kolem 100 lístků.

A vstupenky doprodává i Sparta. Podle posledních informací jich na pokladnách leží asi 700. „Zbývá pár stovek lístků. Ale průběžně se to mění, protože někteří lidé si nevyzvedávají rezervace,“ upozornil Kasík.

Na Letné nicméně věří, že do soboty budou mít tyto vstupenky své majitele. A zápas, který byl zařazen do nejvyšší kategorie rizikovosti, uvidí na vlastní oči vyprodaný stadion. Z toho důvodu Sparta doporučuje fanouškům, aby nenechali příchod na superbitvu na poslední chvíli. Těšit se pak mohou na obrovské choreo po celé protilehlé tribuně.

Letenský stadion, kde se superbitva Sparta-Plzeň odehraje.
Letenský stadion, kde se superbitva Sparta-Plzeň odehraje.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud