14. září 2008 • 19:05

Plzeň potvrdila pozici remízového krále

Autor: Horst Strnad
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zajímavý zápas s řadou šancí, pohledných akcí, ale také chyb přinesl souboj Příbrami s Plzní. Výsledek? Remíza 2:2. A naprosto zasloužená!



Příbram kralovala v prvním poločase, hosté po změně stran. Za domácí se trefili Klesa a z penalty Oguz Han a za Plzeň skórovali Varadi a na konečnou remízu srovnal Petržela.

Utkání jsme sledovali ONLINE>>>

„Zasloužili jsme si vyhrát,“ shodli se po zápase oba trenéři Massimo Morales a Jaroslav Šilhavý. Aniž by se chtěli dotknout trenérského kolegy stáli si za svým. „Myslím, že za druhý poločas bychom si to vítězství zasloužili. Za remízu naskakují body pomalu,“ litoval remízy Jaroslav Šilhavý, trenér Plzně.

Po pravdě řečeno, ale v první půli se hostům nedařilo. Dvěma chybami nabídli dobře organizovaným hráčům Příbrami dvě šance. A Klesa nekompromisně trestal. Když Stáhl Navrátil Huňu, proměnil penaltu Oguz Han.

HLASY TRENÉRŮ
Massimo Morales (Příbram): "Nechci druhý gól na někoho moc svalovat. Prostě branky dostáváme společně, dáváme je společně. Je to záležitost celého týmu."

Jaroslav Šilhavý (Plzeň): "Je fakt, že až na prohru v Olomouci jsme herně nezklamali. Ale ty body za remízy naskakují hodně pomalu."
Plzni vyšla standardka. Limberský nabídl gól Varadimu, který nepohrdl. „Kdyby mi někdo nabízel bod z utkání proti Plzni, bral bych ho. Teď jsem trošku zklamaný, protože si myslím, že jsme měli i na vítězství. Bohužel jsme se dopustili chyb. To už k nám tak nějak patří. Ale nakonec… Máme bod z utkání proti týmu, který má mnohem kvalitnější hráče než my,“ bral nakonec plichtu domácí kouč Morales.

V jeho týmu zahrál velmi dobře turecký Němec Biyik Oguz Han. Proměněnou penaltou poslal dokonce svůj tým do vedení. „Je to můj první gól v české lize. Sehrál jsem velmi dobré utkání. Dařilo se mi, ale bohužel je to trošku smutné, že jsme nevyhráli. Nehrajeme totiž špatně, ale potřebovali bychom trošku víc štěstí,“ prohlásil hráč, který přišel do Příbrami z německého Hoffenheimu.

A nevadí mu, že bude muset zaplatit nějakou částku. „O tom nevím, ale když to mužstvo bude chtít, tak zaplatím rád. Hlavně aby to přineslo trošku štěstí, které jako tým potřebujeme,“ smál se tvůrce příbramské hry.

Plzni její tvůrce a mozek Pavel Horváth chyběl. Na trávník ho nepustilo zánětlivé onemocnění horních cest dýchacích. A hlavně před přestávkou byla jeho ztráta pro hosty víc než citelná. „Samozřejmě, že chyběl, ale to je situace, s kterou se musíme vyrovnat. Přijdou i další utkání, které budeme muset hrát bez něho,“ rozloučil se plzeňský trenér Šilhavý.

FK Příbram - FC Viktoria Plzeň 2:2 (2:1)
Branka: 20. Klesa, 40. Oguzhan z pen. - 30. Varadi, 76. Petržela. Rozhodčí: Makovička - Filípek, Pospíšil. ŽK: Oguzhan, Tomašák - Jiráček, Navrátil, Rezek, Limberský, Hochmeister. Diváci: 3852.
Sestavy:
Příbram: L. Krbeček - Plašil, Nohýnek, J. Štochl, Mišun - Klesa (71. De Oliveira), Oguzhan (90. Tarczal), Pleško, Tomašák (65. Pilík) - Huňa, Borek. Trenér: Morales.
Plzeň: Poštulka - Limberský, Hochmeister, Navrátil, Lecjaks (68. Rodriguez) - Petržela (90. Vaculík), Trapp, Rada, Jiráček - Rezek, Varadi (84. Mlika). Trenér: Šilhavý.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud