22. prosince 2008 • 22:00

Sparta a Hašek: dohoda se blíží

Autor: kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Martin Hašek je o krok blíž k návratu do pražské Sparty. Obě strany si ještě definitivně neplácly, ale podle informací Sportu mají snahu dospět k dohodě.



Martin Hašek trávil minulý týden na horách dovolenou s rodinou, ale po víkendovém návratu znovu otevřel jednání s vedením Sparty. Deníku Sport to potvrdily dva na sobě nezávislé zdroje. „Ještě se s Haškem nedohodli, ale obě strany mají zájem to dotáhnout,“ tvrdí jeden z nich.

Zainteresované strany jakýkoli vývoj stále tají. „Vrátil jsem se z dovolené, ale nemám pro vás žádnou novou informaci. K této záležitosti bych se nechtěl vyjadřovat, nezlobte se. Určitě se všechno včas od Sparty dozvíte. Od posledního rozhovoru, který jsem poskytl, není nic nového.“ sdělil včera vpodvečer Sportu Martin Hašek.

PŘEČTĚTE SI:
Hašek: Mlčícího asistenta bych nevzal
Hašek k Chovancovi?


Sparta také zůstává tajemná a nechtěla ani potvrdit, zda došlo k setkání. Tiskový mluvčí Tomáš Křivda pouze uvedl, že současný kouč druholigového Sokolova zůstává jedním z kandidátů s tím, že tuhle záležitost čtvrtý tým Gambrinus ligy vyřeší do konce roku, aby na začátku ledna mohl při zahájení zimní přípravy představit mužstvu nového „hlavního asistenta“. Ve funkci trenéra zůstane Jozef Chovanec.

Přestože z Letné znějí hlasy, že Hašek není jediným kandidátem, další jména nejsou ve fotbalovém zákulisí známá. Již dříve odmítl nabídku Sparty Dušan Uhrin mladší s tím, že se mu nelíbil systém, který chce klub zavést.

Martin Hašek si udělal dobré jméno ve druholigovém Sokolově, se kterým se pohybuje v horní polovině tabulky. V jeho neprospěch hovoří fakt, že při svém posledním působení ve Spartě (skončil v září 2006) neměl dobré vztahy s některými hráči. Zjednodušeně řečeno proto, že byl na straně neoblíbeného trenéra Jaroslava Hřebíka.

V jednom z rozhovorů o tom promluvil brankář Jaromír Blažek, když řekl, že se nepostavil za Karla Poborského. Jeden bývalý hráč Sparty, který si nepřál být z logických důvodů jmenován, na téma Hašek a Sparta řekl, že si po zkušenostech z předchozích let nedokáže představit, jak by mohl bývalý defenzivní záložník spolupracovat s Tomášem Řepkou.

Znamená to, že pokud přijde Hašek, odejde někdo z dvojice Blažek, Řepka? Nebo oba? V takové chvíli by totiž Hašek měl mnohem jednodušší pozici v kabině.

Konec roku a začátek ledna může být na Letné hodně zajímavý.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud