9. března 2009 • 19:05

Baník pálil šance, Slavii stačil gól

Autor: Jiří Šidliák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Stadion v Edenu zůstává pro ligové konkurenty Slavie stále nedobytný. Ve Vršovicích neuspěl ani ambiciózní Baník Ostrava a z Prahy si odvezl porážku 0:1.



Strůjcem vítězství domácích byl stejně jako v prvním jarním kole proti Plzni Marek Jarolím, který se podařenou hlavičkou postaral o jediný gól utkání.

Hostující kouč Večeřa překvapil zařazením teprve dvacetiletého Jana Zawady do základní sestavy. Pro mladého obránce šlo o opravdovou zkoušku ohněm, zápas v Edenu byl totiž je prvním ligovým.


Do pětičlenné zálohy se díky tomu mohl posunout univerzál Marek. Lépe sice začala Slavia, ale už v osmé minutě byl velmi blízko gólu kapitán Baníku Martin Lukeš.

Policie zadržela třicet fanoušků Slavie >>

Na malé vápno mu ideální pas po oklamání stoperské dvojice domácích poslal Střihavka, Lukeš ale tváří v tvář Vaniakovi zblízka neuspěl a míč po zákroku slávistického gólmana skončil jen na tyči!

Domácí poprvé vážně zahrozili až v polovině první půle. Na střílený centr Besty z pravé strany ale díky včasnému zásahu hostující obrany Fořt nedosáhl.
Hlasy trenérů po utkání
Karel Jarolím (Slavia):
"Spokojen jsem hlavně s tím, že jsme vyhráli. Odehráli jsme těžký zápas s velice silným protivníkem. Ostrava měla defenzivnější rozestavení, ale využívala každou šanci k nebezpečným protiútokům. Baník měl stoprocentní šanci a nás v důležitý moment podržel Vaniak. My jsme skóre také mohli zvýšit. Měli jsme velice dobré situace, myslím, že se zápas se dal rozhodnout dříve"

Karel Večeřa (Baník Ostrava):
"Obě mužstva hrála útočně. I když naše rozestavení se mohlo zdát defenzivní, nebylo tomu tak. Z dobré defenzivy jsme vyráželi do brejků, měli první obrovskou šanci, ale neproměnili ji. To pro nás byl kritický moment a druhý přišel, když jsme nezvládli v šestnáctce pokrýt Jarolíma. Šance si vytváříme, ale je to o sebevědomí, a to nám chybí. To, co zahodil Lukeš, má dva pohledy. On šance nedal, ale na druhé straně byl i výborný brankář"

Udeřilo až po chvíli. Další centrovaný míč zprava poslal do ohně Janda, ostravský Neuwirth se nechal lacino přeskočit Jarolímem a špílmachr Slavie netradičně hlavou poslal svůj celek do vedení.

Po vstřelené brance červenobílí zvolnili a Baník měl další šance. Ve 34. minutě centroval Lukeš, Lička měl ale nesnadnou pozici a ve snaze obstřelit Vaniaka netrefil ani jeho branku.
Z úhlu pak neuspěl ani Střihavka, kterého znovu vychytal slávistický brankář.

Navýšit vedení domácích mohl hned na začátku druhé půle Černý, slibnou příležitost ale zazdil a míč poslal vedle Vaškovy svatyně. Skóre se neměnilo ani v 66. minut po dalším závaru v šestnáctce Ostravy.

Neuspěl ani Belaid, jehož ránu z dvaceti metrů hostující brankář kryl. Nejvíc ale musela slávisty mrzet šance střídajícího Pekharta, který nezvládl ani nadvakrát dostat míč do sítě Baníku. Přitom byl před brankou dlouho sám a nikým neatakován.

Očekávaný tlak hostů ani s blížícím se závěrem utkání nepřicházel a Vaniaka ohrozila snad jen vydařená střela Tchuře, se kterou si ovšem domácí „čaroděj“ poradil.

Vašek před Fořtem.
Vašek před Fořtem.


Slavia Praha - Baník Ostrava 1:0
(1:0)
Branka: 25. M. Jarolím. Rozhodčí: Adam - Hojsík, Jiřík. ŽK: Suchý. Diváci: 12.565.

Sestavy:
Slavia:
Vaniak - Hubáček, Hošek, Brabec, Švento - Janda (59. Belaid), M. Jarolím, Suchý, Černý (86. Ivana) - Fořt (68. Pekhart), Besta. Trenér: K. Jarolím.
Ostrava:
Vašek - Zawada, Bolf, Neuwirth, Tchuř - Marek, Hable (80. Rajtoral), Otepka, Lička (74. Mičola) - Lukeš (66. Zeher) - Střihavka. Trenér: Večeřa.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud