10. května 2009 • 18:59

Teplice otočily zápas proti Kladnu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kladenští fotbalisté si budou muset na potvrzení prvoligové záchrany počkat nejméně do příštího kola. V utkání 27. kola sice vedli v Teplicích po brance Zachariáše, ovšem domácí pak během tří minut průběh zápasu po trefách Mareše a Rosy otočili ve svůj prospěch.



Teplice díky výhře zůstaly ve hře o účast v evropských pohárech a především se dobře naladily na středeční pohárovou odvetu proti Spartě.Oba týmy ještě mají o co hrát, přesto jejich duel na Stínadla moc diváků nepřilákal.

Severočeši nastoupili tradičně aktivně a byli mnohem častěji před hostující šestnáctkou, kde se snažil prosadit především útočník Mareš, jenž už v úvodní desetiminutovce dvakrát pálil směrem k Pavlíkovi, jenže napoprvé mu ránu zablokoval Drsek a podruhé minul.

Sledovali jsme online >>>

Domácí nápor ale začal po dvaceti minutách povolovat, hosté ukazovali, proč patří mezi největší jarní překvapení. Tradičně nebezpečné byly především dlouhé auty Strnada, ale velkou šanci mělo Kladno až po průniku Klinky z 32. minuty - útočník se řítil směrem na domácího brankáře, ale jeho pokus minul branku.

Tepličtí se pokoušeli zvrátit stav znovu před poločasem, ale nedostali se k ničemu více, než k trestnému kopu Vachouška, který mezi tyče nezamířil. Jejich aktivita pokračovala i po pauze, ale diváky fotbal příliš nebavil - chyběla mu finální přihrávka a do velkých šancí se tak hráči nedostávali, což zjevně více vyhovovalo zachraňujícímu se Kladnu.

Souhrn kola >>>

Všechno podstatné se odehrálo krátce po hodině hry: nejdříve měli velkou šanci domácí, ale Kleinovu hlavičku Pavlík jistě lapil a založil rychlou akci. Na jejím konci byla v 64. minutě Šislerův centr z levé strany za rozhozenou obranu, kam zaběhl Zachariáš a jistě dostal hosty do vedení.

Hřídel: Všichni se oblečeme do rudého >>>

Dlouho se z něj ale neradovali, neboť rozhodčí Roman Hrubeš v 68. minutě nařídil po strkanici v trestném území penaltu a tu Mareš s klidem proměnil. A o tři minuty později už Teplice vedly, protože po kiksu kladenské defenzivy prošel do šestnáctky Ljevakovič, jehož lehkou střelu Pavlík pouze vyrazil k nabíhajícímu Rosovi a obrat v utkání byl dokonán.

Krátce poté mohl Mareš přidat třetí gól, ale v individuálním průniku se proti Pavlíkovi už neprosadil, přesto domácí dokázali bez větších potíží zápas dotáhnout do důležité výhry.

FK Teplice - SK Kladno 2:1 (0:0)


Branky: 68. Mareš z pen., 71. Rosa - 64. Zachariáš. Rozhodčí: Hrubeš - Večeřa, Gallo. ŽK: Matula - Dubský, Hajník, Holub, Strnad.
Diváci: 3053.

Sestavy:

Teplice: Grigar - Rosa, Klein, Pimpara, Vidlička - Vachoušek, Stožický, Ljevakovič, Mareš (90.+2 Smejkal) - Matula, Hesek (61. Mahmutovič). Trenér: Plíšek.

Kladno: Pavlík - Bartoš, Drsek, Beneš, Dubský (72. Holub) - Bartek (80. Cigánek), Šisler, Strnad, Hajník - Zachariáš (77. Šilhan), Klinka. Trenér: Hřídel.

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud