17. května 2009 • 19:10

Teplický komplex trvá, Brno jen remizovalo

Autor: hh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do konce zápasu zbývá pár vteřin, do šestnáctky Brna letí poslední zoufalý pokus Teplic, který ovšem ke zděšení domácích přistává na kopačce Heska a je vyrovnáno. Hosté tak srazili do kolen Brno, jež se už už chystalo slavit vítězství.



Teplicím se tak vyplatila dřina do posledních vteřin. Po rozehrání ze středového kruhu se už nehrálo a byl konec. „Snažili jsme se s tím něco udělat, byl to poslední pokus,“ smál se střelec Andrej Hesek. „Byla to taková šajtlička, brankář šel do protipohybu a neměl šanci to chytit,“ myslel si šťastný kanonýr.

Souhrn 28. kola»

Utkání jsme sledovali ONLINE >>>

Hlasy trenérů:
Miroslav Beránek (Brno):
"V prvním poločase jsme udělali spoustu nevynucených chyb. Ztráceli jsme míče, což nás v horku stálo hodně sil. Ve druhém poločase jsme se zlepšili, šli jsme do vedení. Měli jsme spoustu příležitostí si náskok pojistit. Nestalo se. Tentokrát se k nám štěstí obrátilo zády. Poznali jsme tu druhou stránku fotbalu, řekl bych krutou."

Jiří Plíšek (Teplice):
"Vzhledem k závěru mohu utkání z našeho pohledu hodnotit kladně. Přestože jsme měli v prvním poločase několik příležitostí, všechny jsme prohospodařili. Ani z jedné strany se hra moc fotbalu nepodobala pro diváky žádnou kvalitu neměla. Ale obě mužstva se vydala ze svých sil. A já mohu být šťastný, že se nám podařilo vyrovnat a získat bod.

„My jsme to vůbec neměli připustit, aby se Teplice dostaly k takovému kopu,“ popisoval situaci Martin Živný. „Byl to z jejich strany nepovedený nákop, ale teč s tím ještě víc zamotala,“ přidal kouč Brna Miroslav Beránek.

Brno šlo do vedení právě po hlavičce Martina Živného. „Byla to perfektně kopnutá standardní situace a je jedno, kdo to tečoval do sítě,“ tvrdil s Živný. Gól mu pak v závěru zhořkl a sebral i chuť slavit. Živný se totiž do ligové sítě trefil po dlouhých šesti letech. „Předtím to bylo v Jablonci,“ lovil v paměti.

Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. V prvním se více dařilo hostům. „Měli jsme ale lépe zúročit některé situace a dát gól,“ hodnotil zápas trenér Jiří Plíšek. „Z naší strany tam bylo příliš mnoho nevynucených chyb,“ přidal Beránek.

Po přestávce mohlo zase Brno navýšit své vedení, ale ani klubový střelec číslo jedna Došek neprotlačil míč za Grigara. „Jsme rádi za bod, závěr byl pro nás hodně šťastný. Hráčům už docházely síly,“ připomněl Plíšek nepřímo středeční semifinále Poháru ČMFS se Spartou. „Tak už to ve fotbale chodí,“ pokrčil rameny Beránek.

1. FC Brno - FK Teplice 1:1 (0:0)
Branky: 59. Živný - 90.+3 Hesek.
Rozhodčí: Královec - Zlámal, Novák.
ŽK: Klein (Teplice).
Diváci: 2550.

Brno: Bureš - Mareček (84. Smutný), Dvorník, Živný, Okleštěk - Heinz (68. Šural), Kalivoda, Švejnoha, Polách (87. Huška) - Rabušic, Došek.

Teplice: Grigar - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Merzič (66. Verbíř), Doležal (78. Hašek), Matula, Ljevakovič (56. Vaščák) - Hesek, Mareš.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud