17. května 2009 • 18:55

Liberec v Kladně pouze remizoval

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce nedokázali v 28. kole první ligy skórovat na hřišti Kladna a po bezbrankové remíze přišli i o teoretickou šanci na titul a navíc si zkomplikovali boj o druhé místo.



Domácí měli po většinu zápasu více ze hry a nastřelili dvě tyče, i bod za remízu jim ale výrazně pomůže v boji o záchranu. Liberec kontroval jen břevnem, které si nastřelil dezorientovaný obránce Procházka.

Souhrn 28. kola»

Utkání jsme sledovali ONLINE >>>

Liberec zvedl až Kerič >>>

Liberec mohl na Kladně ještě přitvrdit tlak na Spartu v boji o druhé místo. Potřebné tři body mu měl zajistit i útočník Jan Blažek, který se po dvougólovém představení proti Žižkovu objevil v základní sestavě místo Keriče, jenže pasivní hra jeho týmu mu zpočátku příliš vyniknout nedávala. Kladno totiž bylo velmi houževnaté v defenzivě, z níž vyráželo do rychlých brejků.

Hlasy trenérů:
Ladislav Škorpil (Liberec):
"To utkání mělo asi ráz úměrný důležitosti, hodně se dbalo na taktické záležitosti. Naše představa o dostávání se do hry byla trochu jiná."

Martin Hřídel (Kladno):
"Šlo o dost, pro diváka to ale muselo být docela pohledné a kvalitní, ta snaha vyhrát byla poznat. Jen by si zápas zasloužil góly."

Po jednom takovém doslova vlétl do šestnáctky Zachariáš, těsně před vápnem podražený libereckým Košťálem a domácí měli velmi zajímavou standardní situaci. Cigánek z ní napálil jen zeď, ovšem odražený míč si našel dobíhající Bartoš a z halfvoleje trefil levou tyč. Kladenský kouč Martin Hřídel se po zmarněné šanci drbal hodnou chvíli na zátylku a věděl proč. Jeho tým totiž pomalu vadnul a k podobné šanci se dlouho nedostal.

Kladenští jakoby se začali bát, a i když vybojovali uprostřed hřiště míč, vyráželi dopředu maximálně ve třech a vzápětí sami ztráceli. To málem posadilo zpět do sedla Liberecké, kteří postupně začali tlačit a mohli i vést. Ve 27. minutě totiž Holeňák vystihnul na půlce přihrávku a vyslal do brejku Blažka, který si povodil Drska s Bartošem a prošel až na značku pokutového kopu, jenže následnou střelu nedokázal umístit dál od vybíhajícího brankáře Pavlíka a neuspěl.

Na Kladně se hrál hodně nezáživný fotbal, charakterizovaný urputností a defenzivní zodpovědností obou týmů. Část diváků se tak mohla v teplém počasí alespoň slunit, zatímco na odvrácené tribuně se jen nudil novopečený reprezentační kouč František Straka. Alespoň domácí ale poločasová přestávka probudila.

Po hodině hry našel Cigánek z levé strany kolmým pasem Klinku, který se vzápětí střetl s vybíhajícím brankářem Zlámalem, vzápětí odcentroval z pravé strany Strnad a jeho přízemní centr s tečí Zachariáše opět ťukl do tyče.

Liberec se probudil až po příchodu třetího útočníka Keriče, jenže ani tomu nebylo souzeno trefit víc než brankovou konstrukci. V 77. minutě se prohnal po pravé straně kolem Drska a jeho přízemní centr si málem srazil do branky obránce Procházka, jenže brankář Pavlík ukázkovým semaforem míč přizvedl alespoň na břevno.

V neurovnaném závěru už se o mnoho víc nezrodilo a nezměnila to ani jediná minuta nastavení, na jejímž konci pálil ze šestnáctky k tyči Klinka, brankář Zlámal ale parádním skokem míč vytěsnil na roh.

SK Kladno - FC Slovan Liberec 0:0
Rozhodčí
: Makovička - Hojsík, Pospíšil.
ŽK: Zachariáš - Košťál, Gebre Selassie, Dejmek, Holeňák.
Diváci: 2622.

Kladno: Pavlík - Bartoš, Beneš, Drsek, Procházka - Holub, Strnad, Szabo, Cigánek (78. Zoubele) - Klinka, Zachariáš (83. Šilhan).

Liberec:
Zlámal - Janů, Košťál, Dejmek, Vulin - Gebre Selassie, Holeňák, Papoušek (54. Liška), Dočkal (72. Kerič) - Nezmar (82. Smetana), Blažek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud