17. května 2009 • 19:00

Baník se dál propadá

Autor: Petr Mešejda
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostravské trable neberou konce. Baník se poosmé v řadě neradoval z vítězství a soupeři zpříjemnil poslední krok k definitivní záchraně v lize. Ličkovi svěřenci herně zklamali po předchozích nezdarech i na jihu Čech.



Úvod druhé půle a dva smrtící kontry v budějovickém podání. Oba po levé straně a po spolupráci Šímy s úspěšným střelcem Sedláčkem. Vybudovat dvougólový náskok stihl domácí útočník během krátkých pěti minut.

Hlavně jeho druhá trefa ukázala, v jakém stavu se momentálně hostující obrana nachází. Namísto jistého odkopu naservíroval chybující Tomašák snadný balon soupeři.

Souhrn 28. kola»

Utkání jsme sledovali ONLINE >>>


Ostravští zadáci už do přestávky dopřávali Dynamu hodně volnosti a nebýt nervozity při zakončení, výsledek z první půle by byl pro Baník ostudný. Domácí záloha jednoznačně dominovala a přetížená ostravská obrana odolávala jen s velkými obtížemi.

Vyrovnaný souboj trval pouze úvodních dvacet minut, pak se prosadil šikovnou střelou Tomáš Mičola a hosté nepochopitelně přestali hrát. Mezlík potom trefil břevno, gólman Buček vychytal Svátka, Benáta i Hílka.

Hlasy trenérů:
Pavel Tobiáš (Budějovice):
"Co se týče ofenzivy, nemám hráčům co vytknout. Naše vítězství bylo zasloužené, podali jsme velmi kolektivní výkon a myslím, že v prvním poločase to byl nejlepší fotbal, který se tady v této sezoně hrál. Mě osobně to až překvapilo, přece jen ty zásahy do sestavy byly velké."

Verner Lička (Ostrava):
"Úvod zápasu byl slušný, trošku až splašený. My jsme útočili, soupeř útočil. Domácí nás po gólu na 1:0 sestřelili vrchem, každý vysoký míč vyhrávali. Bylo tam hodně zmatku ze standardek a soupeř si asi první půli zasloužil vyhrát. Druhá půle už byla z naší strany lepší, bohužel jsme v úvodu dostali dva góly. Stále děláme příliš mnoho chyb v obranné fázi a v ofenzivě jsme málo efektivní."
„Baník k nám přijel hrát fotbal, to nám sedělo. Z toho vznikaly šance, kterých bylo opravdu hodně. V první půli jsme předváděli asi nejlepší fotbal v sezoně,“ poznamenal dvojnásobný střelec Sedláček. A měl pravdu. Lepší podívanou, než jakou včera ukázali do přestávky, letos na svém stadionu Jihočeši ještě nenabídli.

A přitom domácí sestava čítala hned čtyři absence oproti osvědčené jarní sestavě. Na předváděné hře to však poznat nebylo. Scházelo jen přesnější zakončení. „Vletěli jsme do zápasu jako velká voda. Úvod byl vynikající z obou stran. Baník nejprve trefil tyčku a pak šel do vedení. Důležité bylo, že jsme rychle srovnali a po přestávce vývoj zápasu zcela otočili,“ těšilo budějovického trenéra Pavla Tobiáše.

Přesto utkání s hrou na jednu branku mohlo nečekaně dospět k remíze. Čtvrt hodinu před koncem snížil Mičola a domácí se museli obávat o výsledek. Do šance však už Baník nepustili. „Byl to trochu splašený zápas jako na houpačce. Řekl bych, že nás soupeř sestřelil vrchem. Vyhrával hlavičkové souboje, z toho plynuly zmatky a standardní situace, v nichž byl hodně nebezpečný. Pořád děláme v obranné fázi hrozně chyb a v útoku nás trápí malá efektivita,“ přiznal ostravský kouč Verner Lička.

Dynamo České Budějovice - Baník Ostrava 3:2 (1:1)
Branky: 53. a 58. Sedláček, 38. Mezlík - 22. a 74. Mičola.
Rozhodčí: Kocián - Gallo, Vysloužil.
ŽK: Laurinc - Kraut, Marek, Mičola, Lukeš.
Diváci: 3526.

Č. Budějovice: Kučera - Laurinc, Riegel, Žižka, Leština - Mezlík (90. Jasanský), Hílek, Benát (90. Bakala), Šíma - Sedláček, Svátek (87. Timm).

Ostrava: Buček - Zawada, Marek, Pavlík, Tomašák (63. Tchuř) - Rajtoral (63. Kraut), Hable (51. Neuwirth), Lička, Mičola - Lukeš - Zeher.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud