17. května 2009 • 18:55

Boleslav doma opět nevyhrála

Autor: Aleš Roll
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO, FOTOGALERIE - Pořádné emoce se dnes strhly v závěru klání Mladá Boleslav-Plzeň (1:1). Tam totiž padly obě branky až v nastaveném čase. Vyrovnání Plzně v posledních vteřinách neunesli diváci, na tiskové konferenci se čílil i domácí kouč!



Běží třetí minuta nastavení a všichni na boleslavském stadionu se smiřují s bezbrankovou remízou. Jenže v tu chvíli se k centru odhodlá domácí obránce Kúdela. Míč letí na branku, plzeňský brankář Ticháček jej chce lapit, ovšem ve výskoku s ním překročí i brankovou čáru.

Nastává chaos, nikdo neví, jestli branka platí. Po chvilce se však začínají radovat domácí. Hlavní sudí Adam gól uznal. „Byl jsem u toho blízko, podle mého se balon za čáru skutečně dostal,“ uznal zadák Západočechů František Ševinský.

Souhrn 28. kola»

Utkání jsme sledovali ONLINE >>>


Hlasy trenérů:
Dušan Uhrin (Boleslav):
"Když už jsme se tak pracně dostali do vedení, tak jsme to měli udržet. Za to jsem na hráče naštvaný. Hrajeme o poháry a každý bod se může hodit. Ale pořád jsme čtvrtí a máme to ve svých rukou."

Pavel Vrba (Plzeň):
"Kdybychom dnes prohráli, bylo by to hodně nespravedlivé. Možná jsme si zasloužili i vyhrát. Z naší strany to byl jeden z těch povedených zápasů. A když podobně budeme hrát třeba příští sezonu, můžeme se pohybovat ve vyšších patrech než nyní.

Krutý okamžik pro hosty. Po celý zápas byli lepším týmem. Hráči Plzně popadají na zem, jsou v šoku. Pak se však seberou, utkání ani v nastaveném čase nezabalí. Rozehrávají ze středové kruhu a ihned pádí do útoku.

Míč se dostává do autu, poté po odraženém míči k Davidu Limburskému. Ten napřáhne a ranou v páté minutě nastavení vyrovnává! Neskutečný závěr.

Ten ovšem neustojí někteří jedinci z řad domácích fandů. Ihned po vyrovnávacím gólu vulgárně uráží plzeňskou lavičku. Muž v červeném tričku s krátkým sestřihem dokonce na střídačku hostů hodí kelímek s pivem. Ten zasáhne přímo do hlavy záložníka Jiráčka.


Hrdlička přepadá přes Koláře.
Hrdlička přepadá přes Koláře.


V nervózním tónu se nese i tisková konference po zápase. „Vyrovnávací gól jsme dostali v devadesáté šesté minutě. Ale rozhodčí řekl, že nastaví pouze čtyři. Proč nastavil víc, to mi nikdo nevysvětlí!“ zlobil se kouč domácích Dušan Uhrin mladší.

„Zápas se hraje až do chvíle, kdy rozhodčí odpíská konec. Z toho pohledu je přeci jedno, kdy gól dáme,“ namítl hostující kouč Pavel Vrba. „Na to musím reagovat. Dobrá, bod si Plzeň zasloužila, ovšem pokud rozhodčí nastaví čtyři minuty a soupeř po našem gólu nehraje a dostaneme gól až v devadesáté páté minutě, to jsem nikde neviděl! Jsem naštvaný na hráče, že to nedotáhli, ovšem tohle jsou fakta. To bychom pak mohli hrát deset, nebo dvacet minut navíc. Ta doba je daná a rozhodčí ji měl dodržet,“ pokračoval Uhrin.

Dalším momentem, nad kterým se domácí pozastavovali byla situace z 15. minuty. Tam došlo v pokutovém území Plzně ke střetu Ševinského s Rolkem a sudí ukázal na značku pokutového kopu.

„Pískl ruku. Myslel si, že rukou hrál náš. Já jsem se ho na to ptal. A tak jsem mu řekl, že to byla ruka Rolka, ať se zeptá pomezního, že ten to musel vidět. Ta situace byla jednoznačná,“ líčil kapitán Západočechů Pavel Horváth.

Hlavní sudí Adam se poradil s prvním asistentem Vilczekem a penaltu zřejmě na jeho doporučení odvolal. To namíchlo domácí tým.

„Měli jsme kopat penaltu, z nepochopitelných důvodů byla odvolána,“ zlobil se na domácí kouč Uhrin. „K tomu se musím vyjádřit. Pokud se budou pískat ruce útočícímu mužstvu, tak jich bude v lize opravdu hodně,“ kontroval Vrba. „Ano ruka tam sice byla, ale Rolko byl stažen ve vápně,“ zareagoval znovu Uhrin.

Boleslavští se sice po utkání cítili velmi ukřivděně, po celý zápas však byli horším týmem. Hosté ze západu Čech dokonce třikrát trefili konstrukci domácí branky. „Plzeň byla lepší, ten bod si zasloužila,“ uznal domácí obránce Kúdela.

FK Mladá Boleslav - FC Viktoria Plzeň 1:1 (0:0)
Branky: 90.+3 Kúdela - 90.+5 Limberský.
Rozhodčí: Adam - Wilczek, Čecháček.
ŽK: Hrdlička - Halama, Limberský, Petržela, Kolář.
Diváci: 4226.

Boleslav: Miller - Kúdela, Procházka, Rolko, Kalina - Kysela (65. Mendy), Sylvestre (80. Pecka), Hrdlička, Poláček (89. Táborský) - Chramosta, Papadopulos.

Plzeň: Ticháček - Ševinský, Hájovský, Halama (46. Navrátil), Lecjaks - Rada - Petržela (90. Lecjaks), Horváth, Kolář, Jiráček (84. Krbeček) - Varadi.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud