30. května 2009 • 16:49

Mistrovská Slavia s Libercem remizovala

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Slavie v posledním kole Gambrinus ligy doma remizovali s Libercem 2:2. Hosté ze severu Čech skončili v tabulce na třetím místě a zahrají si Evropskou ligu.



Slávisté vedli již 2:0 ale král ligových střelců Kerič v závěru poločasu snížil a v poslední minutě vyrovnal. Chorvatský útočník to tak dotáhl na patnáct ligových branek.

Před zaplněným hledištěm očekávajícím oslavy začali domácí zostra. Ofenzivní smršť zahájil Milan Černý střelou nad břevno ve druhé minutě, vzápětí Ivana sice vybíhajícího Zlámala přeloboval, ale míč nasměroval vedle tyče.

HLASY TRENÉRŮ
Karel Jarolím (Slavia):
"Chtěli jsme to utkání vyhrát, takže spokojen být nemohu."

Ladislav Škorpil (Liberec)
"Naší snahou bylo být důstojnou součástí oslav, a to jsme naplnili."

Při ojedinělém výpadu hostí byl Vaniak u míče sice včas, ale po Liškově opožděném skluzu musel být ošetřován. Blízko vedoucí branky byli Švento i Milana Černý, ale hlediště poprvé jásalo až v 21. minutě. Jaroslav Černý nakrátko rozehrál trestný kop a Grajciar skvěle trefil růžek Zlámalovy branky svým premiérovým ligovým gólem. Volešák pak z dobré pozice přestřelil, ale ve 32. minutě Fořt z hloubi pole našel centrem Ivanu a ten z voleje trefil přesně.

Minutu před přestávkou po ojedinělé akci hostí nacentroval Liška a nejlepší ligový kanonýr Kerič ve skluzu snížil. Hosté mohli jít do kabiny ještě spokojenější, na přímý kop Dočkala si vyskočil Gebre Selassie, který je v Liberci na hostování ze Slavie, a hlavičkou trefil břevno.

Hned po přestávce měl vyrovnání na kopačce Kerič. Vaniak při vyběhnutí špatně odhadl míč, Chorvat si ho obhodil, ale vracející se Brabec mu stačil šanci zmařit. Více práce měl na druhé straně brankář Zlámal. Tvrdou ranou Fořta se překvapit nenechal a pak měl dvakrát štěstí. Nejprve Brabec dělovkou trefil jen Fořta a další tvrdá střela Jandy skončila na břevně. Když už se zdálo, že mistr zakončí sezonu vítězstvím, utekl domácím obráncům Kerič a vyrovnal.

SLEDOVALI JSME ONLINE >>>


Souhrn kola >>>

Trenér Škorpil měl o čem přemýšlet.
Trenér Škorpil měl o čem přemýšlet.

Slavia Praha - Slovan Liberec 2:2 (2:1)
Branky:
21. Grajciar, 32. Ivana - 44. a 90. Kerič.
Rozhodčí:
Drábek - Zlámal, Novák.
ŽK:
Grajciar - Liška, Kerič, Frejlach, Blažek.
Diváci: 17.569.

Slavia:
Vaniak - Grajciar, Brabec, Hubáček, Švento - M. Černý, Janda (80. Belaid), Volešák, J. Černý - Ivana (63. M. Jarolím), Fořt (87. Pekhart).

Liberec:
Zlámal - Gebre Selassie, Holeňák, Košťál, Vulin (75. Nezmar) - Dočkal, Gecov, Dort (61. Frejlach), Liška - Kerič, Blažek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud