21. června 2009 • 13:51

Bohemians potřebují najít nového Morávka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hledání nástupce vycházející hvězdy Jana Morávka, akvizice Schalke 04, a nového dirigenta týmu. To bude hlavní úkol v letní přípravě pro Bohemians 1905, kteří se po roční pauze znovu vracejí do první fotbalové ligy.



"Klokani" se v neděli sešli po třináctidenní dovolené ve vršovickém dolíčku a hned zamířili na kondiční soustředění do jabloneckých Břízek. Ve výpravě na sever Čech nechyběli středopolaři Michal Dian, Jiří Šisler a Jan Štohanzl, kteří by Morávka měli společnými silami nahradit.

"Dva měsíce se už připravujeme na to, abychom díru po Morávkovi zacelili. Právě tito hráči by to měli dokázat, v týmu síla bude. Jsou dost zkušení, mají toho dost za sebou. Vědu bych z toho nedělal, Honzovi (Morávkovi) také několik zápasů úplně nevyšlo," řekl kouč Pavel Hoftych.

Zatímco Dian prostředí v klubu už velmi dobře zná a pouze se vrací z hostování v Čáslavi, které na jaře pomohl ke druhému místu ve druhé lize, Šisler se Štohanzlem jsou úplně novými akvizicemi. Zatímco Šisler míří do Bohemians na přestup z Kladna, Štohanzl přichází z Teplic, byť jarní část sezony strávil v Jihlavě.

Štohanzlův příchod by měl být dotažený v nejbližších dnech a kluby musí doladit jen poslední formality. Bohemians už upustili od možnosti angažovat zkušeného špílmachra Rudolfa Otepku. Ten si hledá angažmá, poté co skončil v ostravském Baníku. "První kontakt s Rudou byl pozitivní, zájem jsme o něj měli, protože je to zajímavý hráč. Ale pak to nějak vyznělo do ztracena," řekl Hoftych.

Klub naopak pracuje také na získání dalšího středopolaře Jana Grubera, který naposledy působil v polské Wodzislawi. Bohemians si také z hostování v prvoligovém Kladně stáhli ofenzivního univerzála Davida Bartka a hostování beka Josefa Jindřiška a útočníka Lukáše Hartiga z Olomouce bylo změněno v přestup. Ze Slovácka přišel i brankář Václav Marek, zatímco dalšího gólmana Zoltána Miskiho si stáhla Sparta. K dalším změnám v kádru však během přípravy ještě může dojít.

"Ale teď máme spíš opačný problém a řešíme, jak kádr budeme zužovat. Teď věřím, že mužstvo dáme do kupy z toho, co máme k dispozici. Kdybychom cítili, že je ale potřeba na některém postu posílit, budeme o tom také uvažovat," upozornil Hoftych, který do Břízek vzal 28 fotbalistů. Podle jeho odhadu asi šest hráčů před startem ligy na konci července Bohemians opustí. První řez hodlá Hoftych udělat už po úvodním soustředění.

Kouč Bohemians věří, že bude mít při výběru šťastnou ruku. "Hráči si v hlavě musejí přepnout, že musejí makat ještě mnohem víc než ve druhé lize. Cíl před sezonou je jasný: nechceme dopustit, aby Bohemka v lize zase vydržela jedinou sezonu, jako to bylo naposledy. Naopak chceme klub v lize stabilizovat," vyhlásil Hoftych.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud