21. července 2009 • 15:10

Bohemians Praha se bojí sestupu i Strahova

Autor:
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyhnout se sestupovým starostem a vylepšit konečnou třináctou příčku z premiérové sezony mezi fotbalovou elitou chtějí v nadcházejícím prvoligovém ročníku Bohemians Praha.



Střížkovský klub si ale musí zvyknout na nové domácí prostředí. Z žižkovského azylu se přestěhoval na nepopulární Strahov a hráči přiznávají, že z toho mají obavy.

"Malá výhoda je, že základní kostra týmu zůstala stejná, ale pro mě je dost podstatné mínus, že nebudeme hrát na Žižkově, kde jsme si vydobyli domácí prostředí. Musíme se s tím vypořádat," řekl na dnešní tiskové konferenci nejlepší střelec týmu v uplynulé sezoně Marek Kincl.

Bohemians uhráli na Žižkově ještě pod koučem Lubošem Urbanem, kterého nahradil Robert Žák, celkem 29 z 34 získaných bodů. "Musím říct, že se toho Strahova trochu bojím. Mám strach z divácké stránky, protože se o tom stadionu říká, že je nefotbalový. Spolu s novým trenérem je to největší změna, budeme se s tím muset poprat," uvedl záložník David Zoubek.

Střížkovský klub se snažil s Viktorií prodloužit smlouvu o zapůjčení hřiště k domácím zápasům, ale jednání prý ztroskotala na odmítavém stanovisku žižkovského prezidenta Luďka Vinše. "Sami nechápeme, proč to nešlo, když jsme mohli hrát na Žižkově první ligu a nikdy jsme neměli problém s placením. Pan Kucián, který je ve vedení Viktorky, nic nenamítal, ale pan Vinš jednoznačně prohlásil, že na Žižkově hrát nebudeme," prohlásil šéf Bohemians Karel Kapr.

Strahovský stadion. Strahovský stadion.Foto Michal Beránek SPORT


Na přelomu podzimní a jarní části, kdy se na Strahov přesunou kvůli chybějícímu vyhřívanému trávníku některé další týmy a zřejmě zde bude hrát i pražská Sparta, uvažují Střížkovští o jiném stadionu. "Asi bychom zvolili Viktorii Plzeň," uvedl sportovní ředitel Josef Jícha.

I bez žižkovské tvrze chtějí Bohemians vyvrátit nepsané pravidlo, podle něhož je pro nováčka nejtěžší až druhá sezona. "Nechceme hrát o záchranu, chceme výš, to je první stránka. Druhá stránka je, abychom hráli fotbal, který bude koukatelný a pobaví diváky," prohlásil Žák.

Bohemians by se rádi posunuli směrem ke středu tabulky. "Kádr je zkušený, zůstal takřka pohromadě. Naším cílem je desáté, dvanácté místo," uvedl Jícha. "Důležitý bude začátek, hrajeme první dva zápasy doma a musíme od začátku bodovat," poznamenal Kincl.

Pražany nestraší ani hrozivá bilance z přípravných zápasů, v nichž v normální hrací době ani jednou nevyhráli. "Výsledky samozřejmě nebyly úspěšné a nebereme to na lehkou váhu, ale věřím, že to pro nás bude ponaučení," přál si Žák.

Kádr Bohemians prošel drobnými změnami. Přišli gólmani Petr Pižanowski s Janem Hlaváčkem, na hostování z Mladé Boleslavi Petr Mach a Jaroslav Dittrich, z Jiren Marek Smola a na hostování ze Sparty Jakub Podaný. V jednání je ještě angažování Japonce Hidetošiho Wakuiho. Hostování v střížkovském klubu naopak skončilo Janu Novotnému, Michalu Kropíkovi, Pavlu Eismannovi, Janu Vošahlíkovi a Davidu Šimonovi.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud