Michal Koštuřík
25. července 2009 • 21:46

Přestřelku na Slovácku vyhrála Plzeň

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na západ Čech putuje cenná várka bodů. V líbivém detektivním duelu se Vrbovi svěřenci předháněli v tom, kdo dá krásnější gól. Fanoušci nováčka ale blahem nemlaskali. Jejich miláček Švancara se činil, porážku však jeho dvě trefy neodvrátily.



První kolo jasně ukázalo: Slovácko bude mít mezi elitou těžký život. Ani čtyři letní posily v základní sestavě nováčkovi v souboji s ostřílenými Západočechy nepomohly. Zápas před slušně zaplněným stadionem přitom začal pro Mazurův soubor snově. Plzeňská defenziva odflákla pacifikaci vysokého centru, míč doputoval ke Švancarovi a slovácký „mercedes“ bleskově vyrazil z garáže. Populární útočník trefil halfvolej parádně, balon přeletěl gólmana Ticháčka a zapadl do sítě – 1:0. Střelec v radostné euforii doběhl za autovou čáru, kde objímal podavače míčů.

Souhrn kola >>>

Oslavné chorály dozněly už za šest minut. Veletoč ve skóre načal Střihavka, který se bez váhání opřel do odraženého míče a vymetl horní roh Filipkovy brány – 1:1. To byl teprve první plzeňský příspěvek do gólové hitparády. Další přišly záhy. Jako by hosté vyhlásili interní soutěž o nejhezčí gól. Střihavkově pumelici zdatně konkurovala akce štírka Petržely. Byla to fakt paráda. Maličký záložník, který naskočil do velkého fotbalu právě ve Slovácku, na malém prostoru mazácky obelstil dva protivníky a pohotovou přízemní ránou zavěsil na 1:2.

Toť vše? Kdepak. Běžela 35. minuta, když napálil další volný míč z dálky Rýdel a Filipko opět marně plachtil pod břevno. Šibenice jako vyšitá – 1:3! Čarostřelci z Plzně měli vskutku výjimečný den.

O soupeři se totéž říct nedá. Ani náhodou. Švancara sice vyslal Chmelíčka do sóla, jenže ten napálil břevno. A Racko se při dorážce do odkryté branky tak zamotal, že nakonec ani nevystřelil. Valentův nepříjemný pokus z přímého kopu pak vytěsnil Ticháček.

Hosté mohli ještě do pauzy nasázet další branky. Hájovský s Horváthem mířili těsně vedle, Petrželovu šanci zlikvidoval nohama vyběhnutý Filipko. Ve druhé půli slovenský brankář vyrazil Jiráčkovu střelu po Střihavkově přiťuknutí.

Slovácko ještě atraktivní bitvu zdramatizovalo. Hecíř Švancara vysunul Clebera, jehož při pokusu o kličku sestřelil brankář Ticháček. Jasná penalta. Švancara vzal podle očekávání zodpovědnost na sebe a ránou po zemi poslal gólmana na opačnou stranu – 2:3. Na víc už se domácí nevzmohli. Vstup do soutěže si pokazili nedůslednostmi v defenzivě, kterou se ve druhé lize i během přípravy tak chlubili. Jenže Plzeň, to je jiná liga. Západočeši těsný náskok ubránili i bez zraněného Koláře.

1. kolo první fotbalové ligy:

1. FC Slovácko - FC Viktoria Plzeň 2:3 (1:3)


Branky:
4. a 56. z pen. Švancara - 11. Střihavka, 31. Petržela, 35. Rýdel. Rozhodčí: Příhoda - Filípek, Pelikán. ŽK: Valenta, Urbánek, Abrahám - Hájovský, Limberský, Ticháček, Rýdel, Jiráček. Diváci: 6250.

Sestavy:
Slovácko:
Filipko - Randa (81. Struhár), Formánek, Šimáček, Urbánek - Racko (46. Fujerík), Abrahám, Valenta (69. Perútka), Cleber - Chmelíček, Švancara. Trenér: Mazura.

Plzeň:
Ticháček - Limberský, Hájovský, Rada, Lecjaks - Petržela (80. Rajtoral), Rýdel, Horváth, Kolář (60. Krbeček), Jiráček (87. Navrátil) - Střihavka. Trenér: Vrba.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud