29. července 2009 • 08:53

Sparta? Neváhal jsem, přiznal Kovba

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Běloruský fotbalista Denis Kovba je novou posilou pražské Sparty. 30letý defenzivní záložník přichází na Letnou zadarmo jako volný hráč poté, co mu vypršela smlouva v ruské Samaře.



Tam působil s Čechy Janem Kollerem a Jiřím Jarošíkem. V pražském klubu se dohodl na roční smlouvě. Dnes to řekl personální ředitel Sparty Jakub Otava.

"Sparta je v Rusku populární, když přišla nabídka, tak jsem neváhal," řekl Kovba na dnešní tiskové konferenci, kde Sparta novou posilu oficiálně představila.

Defenzivní záložník dal Spartě přednost i před jinými kluby z Ruska. "Sparta se ozvala asi před týdnem, měl jsem i další nabídky. Tady můžu hrát Ligu mistrů nebo Evropskou ligu, to rozhodlo," prozradil Kovba.

Kovba, který v Samaře hrál od roku 2000, má týmu pomoci hlavně ve středu záložní formace. Spartě během léta vypadli kvůli zranění Patrik Berger, Jiří Kladrubský a Juraj Kucka a v minulém týdnu jí nevyšly námluvy se slávistou Petrem Trappem.

Pražané mají nyní nahuštěný zápasový program. Už v pátek je čeká ligový zápas s Bohemians 1905 a v úterý odveta třetího předkola Ligy mistrů na půdě Panathinaikosu Atény. Doma řecký klub v úterý porazili 3:1 a mají velkou šanci na postup do další fáze.

Kovba si v letech 2002 až 2007 připsal 36 startů za běloruskou reprezentaci, v níž dal dvě branky. Za Spartu by mohl nastoupit už v pátek proti Bohemians.

"Záleží jen na trenérovi a trénincích," naznačil běloruský záložník, že je připraven nastoupit.

Kovba je v krátké době už třetí posilou Sparty z ruské ligy. Minulé pondělí klub získal na roční hostování ze Spartaku Moskva útočníka Alexandra Prudnikova, před ním byl také na rok z konkurenčního CSKA zapůjčen český záložník Luboš Kalouda.

Sparta v létě získala i obránce Martina Kuncla a záložníka Marka Střeštíka z Brna, rakouského defenzivního univerzála Niklase Hohenedera z Lince a útočníka Martina Jirouše z Liberce.

Vstoupit do diskuse
5

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud