30. července 2009 • 15:18

První pražské derby: Sparta vs. Bohemians 1905

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

V premiérovém pražském derby letošní sezony porazit Bohemians 1905, získat první výhru v ligovém ročníku a upevnit si tak sebevědomí před úterní těžkou odvetou 3. předkola Ligy mistrů na půdě Panathinaikosu Atény.



Takový je plán fotbalistů pražské Sparty před páteční předehrávkou druhého kola nejvyšší soutěže s vršovickými "klokany".Sparťané sice do sezony minulý pátek vkročili rozpačitou bezbrankovou remízou v Teplicích, ale úterní výhra 3:1 nad silným Panathinaikosem byla pro české vicemistry pořádnou vzpruhou.

Teď mají jejich rozmach odnést hosté z "dolíčku". Oba týmy ale po prvním ligovém kole mají stejnou bilanci, bez branek hrála Sparta v Teplicích i Bohemians s Brnem.

"Sparta je teď v takovém rozpoložení, že my pro ně máme být jen takovým povinným mezičlánkem mezi zápasy s Panathinaikosem, protože její hráči určitě odvetu už mají někde vzadu v hlavě. Toho bychom mohli využít," uvedl kouč Bohemians 1905 Pavel Hoftych.

Letenští však tvrdí opak. "Myslíme jenom na ligu, Panathinaikosem se začneme zabývat až po zápase s Bohemians," řekl po úvodním duelu s řeckým velkoklubem trenér Sparty Jozef Chovanec.Sparťané si svým vystoupením proti Panathinaikosu u Bohemians prý zjednali respekt.

"Všichni jsme se na to dívali a Sparta byla vynikající. Ale jak se Sparta přesvědčila, že se dá hrát s Panathinaikosem, tak se my budeme snažit o to samé proti ní," plánoval Hoftych.

Chovanec naopak tuší, že Spartu čeká úplně jiný zápas než v úterý. Zatímco Panathinaikos na Letné vyrukoval s otevřenou hrou, "klokani" dorazí s cílem úporně bránit na vlastní polovině a vyrážet spíš do rychlých brejků.

V zádech budou mít i velký počet svých fanoušků, na Spartu jich má dorazit podle odhadů více než dvě tisícovky."Budeme se snažit prosadit aktivní hrou, tvořit budeme zejména my. Ale Bohemians se svojí pílí a disciplinovaností dokáží vyrovnat i kvalitnějším soupeřům," upozornil Chovanec.

Sparta možná před odvetou v Aténách bude šetřit některé hráče, kteří mají v nohou úterní zápas. Do základní sestavy se tak možná dostane záložník Luboš Kalouda, který se jako střídající hráč blýskl v závěru třetím gólem do aténské branky.

Na hrotu se možná objeví ruský útočník Alexandr Prudnikov, protože další forvard Jan Holenda, další z úterních střelců, má pochroumaný kotník. Bohemians možná bude scházet stoper Marek Nikl.Zápas začne v 19:00.

Předpokládané sestavy:

Sparta: Blažek - Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič - Kalouda, Vacek, Hušek, Zeman (Střeštík) - Prudnikov, Wilfried.

Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Nikl (Pávek), Lukáš, Rychlík - Bartek, Adam, Dian, Štohanzl - Zelenka, Hartig.

Absence: Kladrubský, Kucka, Zich (všichni zranění), Berger, Kuncl, Holenda, Kadlec (všichni nejistý start) - Hašek, Škoda (oba zranění), Róth, Nikl (oba nejistý start).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud