23. března 2010 • 14:29

Chovanec: Že jsme první? To nic neznamená

Autor: pj, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

První místo. Dva body náskok. Fotbalová Sparta po roce a půl vládne české lize. Podle trenéra Jozefa Chovance je to malá odměna za úsilí. „Ale jinak se na to neohlížím,“ říká. Ví totiž, že letenští fotbalisté mají před sebou ještě deset kol, v nichž potkají nepříjemné soupeře. Třeba Jablonec; už ve středu večer.



Po prvním jarním kole, ve kterém sparťané uhráli remízu s Příbramí (1:1), se na jejich hlavu snesla vlna kritiky. V následujících duelech ovšem zabrali a nyní se opět sluní na špičce tabulky. Po dlouhých 536 dnech!

„Vážíme si toho, jsme za to rádi. Je to pro nás odměna. Úsilí, které všichni společné práci věnujeme, má význam. Ale neohlížím se na to, co bylo a je, já se soustředím spíš na to, co bude,“ poznamenává kouč Jozef Chovanec.

Sparťanský kouč Jozef Chovanec při online rozhovoru pro Deniksport.czFoto Jaroslav Legner SPORT

To, že je Sparta první, jej nechává zcela klidným. „Pro nás to nic neznamená,“ tvrdí. A svá slova opírá o tvrzení, že hráče čeká ještě mnoho zápasů.

„V nich musíme dokázat, že jsme na čele právem. Hráči ale vidí, že pokud budeme po téhle cestě pokračovat, můžeme se dočkat úspěchu. Doufám, že vytrváme.“

Ve středu však letenský celek čeká těžký kalibr – Jablonec. Ten je třetí a netají se ambicí Spartu na porazit. Vždyť v posledních vzájemných střetnutích se to Severočechům na vlastní půdě dařilo takřka neustále.

„Z toho vychází i naše příprava na utkání. Snažíme se společně s trenéry na hráče psychologicky působit,“ odtajnil Chovanec, podle něhož Jablonec zaznamenal ve své hře velký progres.

Josef Chovanec při rozhovoruFoto Michal Beránek (Sport)

„V zimě kvalitně posílil, má velmi dobrou ofenzivu a přechodovou fázi. Není náhoda, že v domácím prostředí body neztrácí,“ upozornil.

S čím tedy na středečního soupeře vyrukovat?

„S maximálním důrazem v osobních soubojích. Také je nutné zrychlit přechodovou fázi a zlepšit zakončení. Víme totiž, že ideální formě jsme se v posledním zápase s Olomoucí pouze přiblížili, ale ještě to není optimální,“ odvětil generální sportovní manažer.

Chovanec není spokojen ani s rozšířenou marodkou. Juraje Kucku bolí záda, Igora Žofčáka koleno a Martina Zemana Achillovka. Na prvními dvěma visí otazník, Zeman nebude hrát určitě.

„K tomu musím připočíst dlouhodobě zraněné Huška a Střeštíka. Před blížícím se náročným programem nám to dělá problémy. Opět na tom nejsme dobře,“ lituje Chovanec.

Šlágr 21. kola Jablonec – Sparta se hraje ve středu od 20:00.

Josef Chovanec a sparťanské trofeje
Josef Chovanec a sparťanské trofeje

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud