27. března 2010 • 15:40

Boleslav zničila hostující Plzeň a je šestá

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Fotbalisté Mladé Boleslavi navázali na vítězství z Olomouce a v dnešním utkání 22. ligového kola rozdrtili rozjetou Plzeň 4:0. Domácí poslal ve 23. minutě do vedení parádní střelou přes hlavu Táborský, druhý gól přidal krátce před poločasem z penalty Sylvestre.



V 77. minutě zaznamenal premiérovou ligovou trefu Sedláček a skóre uzavřel Poláček. Hosté vyšli po třech výhrách za sebou bodově naprázdno a nevyužili šanci na posun na třetí místo v tabulce.Západočeši přitom začali aktivně.

Ve druhé minutě se dostal za mladoboleslavskou obranu Bakoš, po kontaktu s Procházkou žádal penaltu, ale sudí Makovička mu nevyhověl. Na opačné straně střílel ze strany pokutového území kousek vedle Chramosta.

SOUHRN KOLA >>>

Domácí dobře kombinovali a postupně získávali převahu. V páté minutě pláchl po pravé straně Zahustel, zpětnou přihrávkou přiťukl Chramostovi, ale Daněk vykopl na roh. Středočeši přehrávali jindy nápaditou plzeňskou středovou řadu a vytvářeli si další šance.

Aktivní Chramosta po čtvrt hodině hry obešel Daňka a hosty zachránil Navrátil, který srazil míč na roh.V polovině úvodního dějství už domácí slavili. Mendy našel ve vápně lehkým obloučkem Táborského, který výstavními nůžkami ze čtrnácti metrů otevřel skóre.

Když se hosté začali nadechovat k náporu, srazili je Mladoboleslavští druhou brankou. Ve 35. minutě ještě Táborský těsně nedosáhl na Chramostovu přihrávku za obranu, ale o tři minuty později už Daněk podruhé lovil míč ze sítě, když ho z penalty po faulu Lecjakse překonal Sylvestre.

Po pauze mohl zvýšit Sedláček, ale po nedorozumění v obraně hostů pálil vedle. V 63. minutě netrefil prostor mezi tyčemi ani Chramosta. Plzeňští přece jen zvýšili aktivitu, naději na zvrat jim však sebral v 67. minutě domácí brankář Šeda, který konečky prstů vyškrábl nepříliš prudkou Radovu hlavičku na rohový kop.

Třináct minut před koncem Středočeši podtrhli svůj výborný výkon ukázkovou kombinací. Po jednom z brejků zcela vyšachovali hostující defenzivu a Sedláček mohl po Zahustelově přihrávce oslavit střelou do odkryté branky první ligový gól.

Plzni nebyl souzený ani čestný zásah, naopak v nastavení přidal střídající Poláček dloubákem čtvrtou trefu. Mladá Boleslav vyhrála doma poprvé od konce listopadu.

FK Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň 4:0 (2:0)

Branky: 23. Táborský, 38. Sylvestre z pen., 77. Sedláček, 90.+2 Poláček.
Rozhodčí: Makovička - Košec, Marek. ŽK: Sedláček, Sylvestre - Jiráček, Lecjaks, Bystroň, Horváth. Diváci: 3052.

Sestavy:

Ml. Boleslav: Šeda - Kalina, Procházka, Rolko, Hrdlička - Zahustel, Mendy (71. Kúdela), Sylvestre, Sedláček (82. Poláček) - Chramosta, Táborský (61. Kulič).
Trenér: Stanner.

Plzeň: Daněk - Ševinský, Navrátil, Bystroň, Lecjaks (43. Jiráček) - Petržela, Horváth, Rada (78. Hájovský), Rajtoral - Rezek (46. Kolář), Bakoš. Trenér: Vrba.

OHLASY PO UTKÁNÍ
Mladoboleslavský trenér Karel Stanner si po jasné výhře 4:0 nad Plzní pochvaloval, že jeho tým konečně získal na domácím hřišti tři body.

"Jsem rád, že jsme dokázali vyhrát a obzvlášť, že to bylo takovým rozdílem. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Jsem rád, že v tom pomohli naši mladíci, kteří dnes patřili k nejlepším, je to pro ně povzbuzení. Ta branka Táborského byla taky koukatelná, takže i z tohohle pohledu se nám utkání podařilo," řekl Stanner na tiskové konferenci.

Důležité podle něj bylo, že domácí ubránili vyhlášené standardní situace soupeře. "Poctivě jsme se na Plzeň připravovali. Chtěli jsme omezit standardky, ze kterých Plzeň dávala hodně gólů. Myslím, že se nám to povedlo, moc jich nebylo," pochvaloval si.

Hostující trenér Pavel Vrba byl z výkonu svého mužstva hodně rozladěný. "Hodnotí se mi to velmi těžce, prohráli jsme zaslouženě 0:4. Mladá Boleslav využívala hrubých chyb v naší defenzivě, všechny útoky tahala hlavně po naší levé straně. Nedůraz ve vápně a špatné postavení hráčů zapříčinilo, že jsme prohrávali 0:2. V druhé půli jsme se chtěli zvednout, ale bohužel jsme dostali třetí gól a Boleslav kralovala. V závěru jsme hráli hodně nedisciplinovaně," uvedl Vrba.

Věří, že Plzeňští po dnešním debaklu spadnou zpátky na zem. "Z našeho pohledu to byla facka, kterou jsme dostali právem. Byl bych rád, abychom si uvědomili, že pokud chceme něčeho dosáhnout, určitě to nebude tak, jak jsme hráli dneska. Takové chyby, po kterých jsme dostali góly, se nevidí ani u žáků. Myslím, že někteří hráči to nezvládli, a musíme se zamyslet, kdo dostane důvěru v dalších zápasech," dodal.
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud