Hynek Preisler
28. března 2010 • 16:44

Jablonec prohrál s Libercem po fatálních minelách

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jablonec odjel z Liberce opět s výpraskem. Po strašidelných chybách dostal čtyři góly a prohrál 2:4. První skoro k.o. ovšem dostal už před první brankou. Lídr obrany Pavel Drsek vyšel z hlavičkového souboje s podezřením na otřes mozku. Zkoušel hrát i pod prášky, ale nešlo to. A bez něj se defenziva Jablonce sesypala úplně.



Co se stalo s jabloneckou obranou? Ve středu proti Spartě hrála excelentně a nepustila ani gól. V Liberci zelenobílá defenziva připomínala plesnivý ementál.

„Naše obranná fáze, to byla jedna velká hrůza A to ani čtyři góly nevystihují, kolik jsme vzadu udělali fatálních chyb,“ nebral si servítky kouč František Komňacký. Úvodní branku musel skousnout už po sedmi minutách hry, kdy nejvýše vyskočil Jan Nezmar a započal přestřelku.

První osudnou ránu však Jablonec inkasoval už o chvíli dříve. V tvrdém souboji dostal ránu do hlavy pilíř hostující obrany Pavel Drsek. Začala se mu motat hlava a dostavil se nepříjemný pocit zvracení.

SOUHRN KOLA >>>

„Dostal jsem ránu do pravého spánku. Hrozně mě bolela hlava a zvedal se mi žaludek. Zkoušel jsem hrát, doktor mi dal i nějaké prášky, ale nepomáhalo to. Bylo lepší, když jsem šel dolů,“ vysvětlil zkušený stoper. Zkoušel si odpočinout v záloze a na jeho místo se posunul Petr Pavlík, ale nešlo to. Po půlhodině hry ho vystřídal Jiří Krejčí.

A právě Drsek při první brance chyboval. „Nezmar mě přeskočil a tam to všechno začalo. Pak se to už na nás valilo a všichni jsme začali chybovat,“ přiznal Drsek. Ve 22. minutě využil nekolika chyb zadní řady hostů Bořek Dočkal a před přestávkou zvýšil na 3:1 po krásné akci Andrej Kerič.

„Naše obrana po odchodu Pavla Drska, i když ani do té doby nestála na nějakých pevných nohách, to bylo spíše o chaosu než o nějaké kompaktnosti,“ zlobil se Komňacký. Zároveň naznačil, že díky tomuto zápasu se v dalším přestupním termínu bude muset po defenzivních hráčích poohlédnout...

„Byli jsme děraví jak ementál. To se stane, ale nám se to bohužel stalo zase v Liberci. O poločase za stavu 2:3 to bylo ještě bojovné. Chtěli jsme zabojovat, ale bohužel jsme zabojovali nesprávně. Gól jsme dali, ale do špatné brány,“ popsal s černým humorem jablonecký kapitán Petr Pavlík vlastní gól Petra Zábojníka hned zkraje druhé půlu. Jablonecká obrana opravdu zažila den hrůzy.

„Pak už to byla z naší strany jen křeč. Už jsme jen zkoušeli dlouhé nakopávané balony na Pekharta, aby to sklepával. Ale on tam kromě Lafaty nikoho neměl. Špatně jsme to doplňovali,“ rmoutil se Pavlík.

Jablonec si prohrou v Liberci výrazně zkomplikoval boj o titul. A taky prodloužil pro něj ostudnou sérii. Na stadionu U Nisy ještě v první lize nevyhrál.

FC Slovan Liberec - FK Baumit Jablonec 4:2 (3:2)

Branky: 7. Nezmar, 22. Dočkal, 37. Kerič, 47. Zábojník vlastní - 15. a 38. Lafata. Rozhodčí: Zelinka - Večeřa, Gallo. ŽK: Kerič, Liška - Lafata, Pekhart, Jablonský.
Diváci: 5967.

Sestavy:

Liberec: Zich - Zeman, Polák, Dejmek, Vulin - Dočkal, Kelič, Vácha, Papoušek (80. Liška) - Kerič (53. Diviš), Nezmar (90. Holeňák). Trenér: Petřík.
Jablonec: Frydrych - Zábojník, Drsek (33. Krejčí), Huber (70. Eliáš), Jablonský - Jarolím (77. Michálek), Pavlík, Loučka, Kovařík - Pekhart, Lafata. Trenér: Komňacký.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud