15. května 2010 • 20:23

30. Kolo: Titul slaví Sparta, druhý končí Jablonec

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN: Fotbalisté pražské Sparty porazili ve 30. kole Gambrinus ligy na svém hřišti Teplice díky brance Tomáše Řepky ze 47. minuty 1:0 a mohou slavit mistrovský titul. Druhý místo patří Jablonci, který porazil České Budějovice. Baník Ostrava remizoval na hřišti Příbrami a v konečné tabulce končí na třetím místě.



Faul na příbramského Huňu
Faul na příbramského Huňu


Fotbalisté Brna doplatili na špatné proměňování střeleckých příležitostí prohrou 1:2 s Bohemians 1905. Pokazili tak loučení kouči Miroslavu Beránkovi, který u týmu končí. K získání dvoubrankového náskoku stačilo Pražanů úvodních osmnáct minut, v nichž skórovali Hartig a Bálek. I když měli Brňané zejména po změně stran výraznou převahu, podařilo se jim jen po Dostálkově střele korigovat výsledek.
- Více informací ze zápasu -

Fotbalisté sestupujícího Kladna se rozloučili s účinkováním v první lize porážkou 1:2 s Libercem. Všechny tři branky dnešního duelu závěrečného 30. kola padly po změně stran. Středočechy poslal do vedení premiérovým gólem v nejvyšší soutěži Gross, ale za Liberec vzápětí vyrovnal z penalty Dočkal a vítězství hostům v 81. minutě zajistil Kerič. Kladno neporazilo Slovan ani v osmém vzájemném utkání.
- Více informací ze zápasu -

Plzeňští fotbalisté v generálce na úterní pohárové finále remizovali se Slováckem 2:2. Přitom ještě dvacet minut před koncem vedli 2:0 po střelách Střihavky a Koláře, ale Švancara se postaral o vyrovnání. Páté místo a 48 bodů je přesto pro Západočechy historickým úspěchem.
- Více informací ze zápasu -


Až na třetí místo klesli v konečné prvoligové tabulce fotbalisté Ostravy, kteří v posledním ligovém kole remizovali v Příbrami 1:1 a v soutěži skončili až za Spartou a Jabloncem, s nimiž se až do dnešního dne přetahovali o mistrovský titul. Ostrava se nakonec musí spokojit s bronzovou pozicí a startem v předkole Evropské ligy.
- Více informací ze zápasu -

Fotbalisté Sigmy Olomouc porazili v souboji dvou klubů, které figurují v kauze údajného uplácení, střížkovské Bohemians Praha 3:0. Dvěma góly dopomohl Hanákům k jasnému vítězství v duelu 30. kola útočník Michal Ordoš, který se tak v posledním kole s dvanácti zásahy prostřílel na trůn ligových kanonýrů a na dálku vyhrál souboj s Davidem Lafatou.
- Více informací ze zápasu -


Fotbalisté Baumitu Jablonec si zahrají Evropskou ligu. V posledním 30. kole první ligy zdolali Dynamo České Budějovice 2:0 a v tabulce se posunuli na druhé místo. O jejich výhře rozhodli ve druhém poločase svými góly Pavel Drsek a z penalty David Lafata. Pro Jablonec ale sezona dnešním dnem neskončila. V úterý nastoupí ještě v Praze na Letné k finále domácího poháru proti Viktorii Plzeň.
- Více informací ze zápasu -

Fotbalisté Slavie se rozloučili s nepodařenou sezonou výhrou 1:0 v Mladé Boleslavi. Pomohl jim k ní především výtečný výkon brankáře Vaniaka, o tři body se potom postaral v 51. minutě proměněnou penaltou Jaroslav Černý. Domácím nebyla nic platná převaha, kterou měli po většinu zápasu - vytěžili z ní jen tyč.
- Více informací ze zápasu -

Fotbalisté pražské Sparty mohou slavit. V závěrečném kole Gambrinus ligy porazili před vyprodanou Letnou Teplice 1:0 a zajistili si tak zisk mistrovského titulu. O jedinou branku utkání se postaral krátce po přestávce Tomáš Řepka, když ve 47. minutě překonal hostujícího gólmana Slavíka.
- Více informací ze zápasu -

Výsledky:

1. FC Brno - Bohemians 1905 1:2 (0:2)
Branky: 48. Dostálek - 12. Hartig, 18. Bálek. Rozhodčí: Damková - Čecháček, Drastik. ŽK: Šural, Cupák - Cissé, Kaufman. Diváci: 1689.


SK Kladno - Slovan Liberec 1:2 (0:0)
Branky: 55. Gross - 57. Dočkal z pen., 81. Kerič. Rozhodčí: Jílek - Ubias, Urban.
ŽK: Svoboda - Zeman. Diváci: 800.


FC Viktoria Plzeň - 1. FC Slovácko 2:2 (1:0)
Branky:
20. Střihavka, 55. Kolář - 71. a 86. Švancara. Rozhodčí: Hrubeš - Novák, Koval. ŽK: Švancara, Abrahám (oba Slovácko). Diváci: 2182.

1. FK Příbram - FC Baník Ostrava 1:1 (1:1)
Branky: 7. T. Pilík - 28. Varadi. Rozhodčí: R. Hrubeš - Večeřa, Dobrovolný.
ŽK: Šmejkal, T. Pilík - Greguš, Mičola, Řezník. ČK: 90+1. Řezník. Diváci: 6275.

Sigma Olomouc - Bohemians Praha 3:0 (2:0)
Branky: 15. a 79. Ordoš, 40. Navrátil. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Peřina.
ŽK: Hořava, Petr - Pospíšil, Demeter, Modeste, Fenyk. Diváci: 3449.


Baumit Jablonec - Dynamo České Budějovice 2:0 (0:0)
Branky: 47. Drsek, 66. Lafata z pen. Rozhodčí: Drábek - Chytil, Vysloužil.
ŽK: Jarolím - Krob. Diváci: 4723.

FK Mladá Boleslav - Slavia Praha 0:1 (0:0)
Branka: 51. J. Černý z pen. Rozhodčí: Kovařík - Štěrba, Lakomý. ŽK: Kúdela, Brunclík - Krajčík, Hošek, Trapp. Diváci: 2820.

AC Sparta Praha - FK Teplice 1:0 (0:0)
Branka: 47. Řepka. Rozhodčí: Paták - Zlámal, Jiřík. ŽK: Stožický, Lukáš, Mareš. Diváci: 19.215.


Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud