29. června 2010 • 15:30

Fotbalisté Sparty remizovali s Bistritou 1:1

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparťanští fotbalisté dnes zakončili herní soustředění v rakouském Bad Kleinkirchheimu nerozhodným výsledkem 1:1 s rumunským klubem Gloria Bistrita. Český mistr mohl bez potíží vyhrát, ale jeho hráči spálili řadu příležitostí.



Šance na rozhodnutí měli Kadlec, Sionko, Wilfried i Jeslínek, dvakrát selhal ve slibné pozici Kweuke a Matějovského ránu zastavila spojnice břevna a tyče. Po zápase mužstvo odjelo klubovým autokarem zpět do Prahy.

Sparťané vyrazili na soustředění před deseti dny a vedle pěti utkání hodně trénovali. "Teprve nyní po návratu začneme ubírat na objemu a definitivně ladit formu. Hráči byli stále ve velké zátěži, přesto se kombinace i hra posouvá už tam, kde bychom ji chtěli vidět," uvedl trenér Jozef Chovanec pro klubový web.

Pochvaloval si, že do týmu rychle zapadl především záložník Marek Matějovský. Ten si dnes dobře rozuměl s Žofčákem i se Sionkem. "Nové hráče v týmu stále zapracováváme, ale už teď je vidět, že chápou, co přesně od nich chceme," uvedl kouč.

Sparta v Rakousku sehrála pět utkání: porazila Wacker Innsbruck (3:0), remizovala s Dynamem Moskva (2:2) a Bistritou (1:1), prohrála s japonskou Urawou (0:1) a slovinskou Goricí (3:5).

Zbytek přípravy na novou sezonu stráví obhájce českého titulu v domácím prostředí. Za devět dnů už sparťany čeká první soutěžní zápas v českém Superpoháru proti Viktorii Plzeň a přesně za dva týdny vstoupí do kvalifikace Ligy mistrů utkáním na hřišti Metalurgu Liepaja.

Podle nových informací se totiž úvodní duel proti lotyšskému mistru bude hrát už v úterý 13. července od 18:00. Odveta se uskuteční ve středu 21. července od 20:00 na Letné.

Sparta Praha - Gloria Bistrita 1:1 (1:0)
Branky: 20. Wilfried - 54. De Sousa.

Sestava Sparty: Blažek - Kladrubský, Brabec, Hejda, Pamič (86. Krob) - Hoheneder (86. Lačný) - Sionko (59. Kweuke), Žofčák (46. Vacek), Matějovský (85. Folprecht), Kadlec (46. Jeslínek) - Wilfried (64. Krejčí).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud