15. července 2010 • 16:25

Na protest fanoušků dohlédnou dvě stovky policistů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zhruba dvě stovky policistů dohlédnou v pátek odpoledne na bezpečnost v ulicích pražských Vršovic, kde se před fotbalovým utkáním mezi Bohemias 1905 a Slavií vydají na protestní pochod fanoušci obou celků. Chtějí tak vyjádřit svůj nesouhlas se stěhováním "klokanů" do Edenu.



Podle mluvčí pražské policie Evy Kropáčové policisté budou v ulicích v okolí stadionu už po poledni. O bezpečnost se budou starat policisté pořádkové, dopravní i kriminální služby a antikonfliktní tým. V záloze bude připravena i speciální pořádková jednotka a policisté na koních a se psy. Ze vzduchu bude situaci monitorovat vrtulník.

Podle dostupných informací se fanoušci obou klubů chystají vyrazit na pochod z Edenu, jakmile začne zápas. Sraz mají v 17:00 a protestní pochod ukončí v Ďolíčku. Původně chtěli dorazit na stadion Viktorie Žižkov a derby sledovat tam na velkoplošné obrazovce, s druholigovým klubem se však nedohodli na podmínkách.



Když se fanoušci Bohemians 1905 v květnu dozvěděli, že jejich klub z Ďolíčku zmizí a nejméně dalších pět let stráví v Edenu, začali i se slávisty, kteří se o svůj stánek zase nechtějí dělit, bouřit. Projevilo se to i na prodeji permanentních vstupenek: Bohemians i Slavia jich oproti loňsku prý prodaly asi jen třetinu.

Při květnovém protestním pochodu se dokonce pustili do ničení radnice ve Vršovicích. Právě radní oba tábory viní ze současné situace, prý neudělali nic proto, aby Bohemians ve svém tradičním sídle zůstali. Představitelé radnice se zase hájili tím, že vlastník stadionu Bohemians Real o prodeji odmítl jednat. U radnice pro jistotu budou v pátek hlídkovat strážníci.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud