Jonáš Bartoš
16. dubna 2011 • 04:58

Plzni zbývají ČTYŘI kroky. Ale ty nejtěžší…

Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záludný duel v Příbrami zvládli a ještě víc se přiblížili svému snu. Zbývá málo, a fotbalisté Plzně svou pohádku o ligovém titulu dopíší zlatým písmem. Poté, co na stadionu U Litavky urvali další tři body, jsou opravdu blízko. Co musí Západočeši udělat k tomu, aby v květnu triumfálně zvedli mistrovský pohár nad hlavu a bouchali šampaňské?



ZVLÁDNOUT TĚŽKÝ LOS
Západočechy čeká pekelný konec soutěže. Doma Boleslav, Slavie, Ostrava, venku Brno, Teplice a Olomouc. Ne, tomuhle losu se neříká procházka růžovým sadem. Všechno jsou to nevyzpytatelní soupeři, kterým jde (snad až na ve středu tabulky hrající Teplice) o hodně. Boleslav s Olomoucí živí naděje na evropské poháry, Brno, Slavia i Ostrava bojují o přežití v lize. Oproti tomu Sparta má v posledních dvou kolech ligové nováčky Ústí a Hradec, což jsou relativně hratelnější soupeři.  

DOUFAT V KLOPÝTNUTÍ SPARTY
Pokud v neděli Sparta rupne v Boleslavi, k ligovému titulu stačí Plzni „pouze“ tři výhry. Což znamená naplno bodovat v každém druhém zápase, které jí do konce soutěže zbývají. To by pro tým, který prochází sezonou víceméně bez potíží, už neměl být problém. Hráči by tak u televize měli Středočechům pořádně držet palce. Jestli Sparta v Boleslavi zaváhá, ligový šampion bude prakticky jasný.

UDRŽET NA HŘIŠTI HORVÁTHA
Petržela, Rezek, Kolář, Bakoš. Všechno jsou to skvělí hráči, tahouni. Ale každého z nich může trenér Vrba nahradit. Pavel Horváth je ale výjimečný případ. Jedině ON je v plzeňské partě nepostradatelný. Nenahraditelný, prostě výjimečný. V Příbrami opět rozdával přesné pasy, proměněnou penaltou načal cestu ke třem bodům. Už teď není sporu o tom, kdo je hlavní postavou plzeňské zázračné sezony. Pokud by se v dalších zápasech zranil nebo vykartoval, na hru Západočechů to bude mít fatální následky. Svého kapitána tým prostě potřebuje.

ZKROTIT VÍTĚZNOU EUFORII
Po zápase v Příbrami se na soupeře zase dívají s devítibodovým náskokem v čele. Sice třeba jen do neděle, kdy je může stáhnout Sparta. Řečí o titulu bude přibývat, s každým kolem víc a víc. Plzeňští fandové budou své miláčky zastavovat na ulicích, pomalu už spřádat plány na mistrovské oslavy. Takže pozor. Plzeň se musí vyvarovat předčasnému juchání, jakékoliv polevení může být smrtící. Což Horváth a spol. samozřejmě dobře vědí…

Ševinský a Nohýnek před Hruškou
Ševinský a Nohýnek před Hruškou

Vstoupit do diskuse
8

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud