16. dubna 2011 • 20:17

Bída Baníku pokračuje, Klokani si vezou bod

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Ostravy nevylepšili své rozpačité jarní výkony ani proti Bohemians 1905, se kterými dnes v utkání 24. kola první ligy remizovali 0:0. Nevzhledný zápas se obešel bez jasných gólových příležitostí. Baník si remízou znovu přitížil a v závěru jara ho zřejmě nemine boj o záchranu, Klokani naopak natáhli šňůru neporazitelnosti na pět utkání.



Nevýrazné jarní výsledky Ostravy tentokrát odnesl i špílmachr Lukeš, který zůstal jen na lavičce. Jen v úvodních minutách to vypadalo, že by se Baník mohl do soupeře zakousnout, ale z úvodní aktivity vytěžil pouze jeden nepřehledný závar v pokutovém území, při němž se do poletujícího balonu nedokázal opřít žádný z domácích fotbalistů.

Jinak fotbal na Bazalech vzbuzoval rozpaky a nudu. Nesourodá hra plná špatných přihrávek a v ospalém tempu ani neměla čím zaujmout a ligovou kulisu mu dotvářely jen oba tábory fanoušků.


I jediná šance první půle se zrodila po chybě. Baník ve 33. minutě přišel o míč ve středu hřiště, ale rychlý brejk Sedláčka pohřbil Moravec z výhodné pozice ranou do náruče brankáře Daňka.

Domácí pookřáli na začátku druhé půle a její úvodní čtvrthodina byla asi nejpovedenější sekvencí výběru kouče Marka. Ostravě vyšlo několik akcí po stranách: Varadiho střelu v 53. minutě vyrazil Sňozík, o minutu později si ho našla i hlavička Šmejkala a po závaru nedokázal míč zblízka protlačit do branky ani Frejlach.

Nakonec mohl Baník odejít s prázdnou, ale proti Škodovi včas vyběhl Daněk a jeho sólo zmařil pádem pod nohy.

FC Baník Ostrava - Bohemians 1905 0:0

Rozhodčí: Kovařík - Marek, Nádvorník. ŽK: Zejdler - Škoda, Nešpor, Sedláček.
Diváci: 3185.

Sestavy:

Ostrava: Daněk - Řezník, Bolf, Neves, Zejdler - Hušbauer, Greguš - Varadi, Frejlach (90. Lukeš), Šmejkal (79. Fantiš) - Kraut (76. Zeher). Trenér: Marko.

Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Cseh, Nikl, Rychlík - Bartek (66. Štohanzl), Kraus, Sedláček, Moravec - Škoda, Nešpor (76. Ibragimov). Trenér: Hoftych.

OHLASY PO UTKÁNÍ
Pro Ostravu byla remíza s Bohemians 1905 málo. "Chtěli jsme tři body, máme jeden. Musíme si ale vážit každého bodu," řekl trenér Karol Marko.

Podle něj Baník nepodal špatný výkon. "Hráčům nemám co vyčítat. Snad jenom to, že nedali gól. Ale dneska jsme hráli velmi dobře, šance jsme si vytvořili, bohužel jsme ani jednu z nich nevyužili," prohlásil Marko. "Někdy je to i o štěstí. Bohemka velice dobře bránila, blokovala. Je to i o tom, co vám dovolí obrana soupeře. Já jsem rád, že to hráči odjezdili celých devadesát minut," řekl Marko.

Pražanům přišlo vhod, že soupeř nenasadil v základní sestavě záložníka Lukeše. "Překvapilo nás to, že nehrál. Toho jsme se speciálně báli," řekl hostující trenér Pavel Hoftych.

Vstup do utkání podle něj ale nebyl ideální. "Do dvacáté minuty jsme nebyli ve hře, nepůsobili jsme dobře a nepodrželi jsme míč. Zbytečně jsme si to komplikovali," uvedl Hoftych.

"Potom jsme hru vyrovnali. I přesto, že měl Baník míč častěji na kopačkách, dokázali jsme hrozit. I ve druhém poločasu byl míč častěji na straně Baníku, ale dokázali jsme kontrolovat hru, dobře zahrála celá obrana. Škoda, že jsme v závěru nedotáhli ani jeden brejk," dodal Hoftych.


Tvrdý souboj o míč
Tvrdý souboj o míč

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud