24. dubna 2011 • 19:14

Bohemka vrátila Boleslavi porážku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Bohemians 1905 otočili ve 25. kole první ligy domácí utkání s Mladou Boleslaví a díky dvěma gólům Martina Nešpora a jedné trefě Milana Škody zvítězili 3:1. "Klokani" tak před svými fanoušky vyhráli popáté z posledních šesti utkání a na pátou Boleslav, které vrátili podzimní prohru 2:3, ztrácí jediný bod.



Mladé Boleslavi, která ve středu postoupila přes lídra Plzeň do semifinále Ondrášovka Cupu, se na pražském Edenu dokonale povedl vstup do zápasu. Už ve čtvrté minutě se dostal za domácí obranu francouzský záložník Mendy a přesnou střelou zpoza šestnáctky nedal brankáři Sňozíkovi šanci.

Už za patnáct minut se aktivní domácí dočkali vyrovnávací branky. Po odraženém rohovém kopu se dostal k míči útočník Nešpor a z rohu malého vápna přesně zakončil.


Ve 28. minutě se pak ocitl v další stoprocentní šanci domácí Škoda, který běžel sám na boleslavskou bránu. Gólman Šeda však jeho přízemní střelu vytěsnil výborným zákrokem na rohový kop.

Po přestávce předvedli hráči Bohemians suverénní výkon. Obrat dokonal v 53. minutě po ideální Škodově nahrávce znovu Nešpor.

Dvacet minut před koncem se dočkal gólové radosti také nejlepší týmový střelec Škoda, který z Rychlíkova trestného kopu razantní hlavičkou zavěsil a připsal si sedmý ligový zásah v sezoně.

Pro pětadvacetiletého útočníka to byl celkově čtrnáctý gól za Bohemians v samostatné nejvyšší soutěži, díky němuž se v historických tabulkách klubu osamostatnil před Lukášem Hartigem.

Bohemians 1905 - FK Mladá Boleslav 3:1 (1:1)
Branky: 19. a 53. Nešpor, 70. Škoda - 4. Mendy. Rozhodčí: Jech - Teuber, Moláček. Bez ŽK. Diváci: 2946.

Bohemians: Sňozík - Jindřišek, Cseh, Nikl, Rychlík - Moravec (89. Hartig), Kraus (54. Ibragimov), Držík, Štohanzl - Škoda, Nešpor (78. Bartek). Trenér: Hoftych.

Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Johana, Dimitrovski, Šírl (59. Mach) - Mendy, Kúdela (59. Procházka), Opiela, Dimoutsos (71. Táborský), Fabián - Chramosta. Trenér: Stanner.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud