16. května 2011 • 13:50

Strašák: Jdeme fandit před Eden, hráčům to dlužíme

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestože se dnešní utkání fotbalové ligy mezi Slavií a Příbramí odehraje kvůli trestu za řádění fanoušků pražského klubu v nedohraném pohárovém duelu s Olomoucí před prázdným hledištěm, domácí příznivci i tak hodlají svůj klub přijít do Edenu podpořit.



Před zápasem se sejdou u vstupu na stadion a hráče budou povzbuzovat před branami Synot Tip arény.

"Sejdeme se před Edenem před vchodem číslo dvě, kde budeme normálně fandit. Myslím, že hráčům něco dlužíme. Myslím, že nás uslyší přes bránu až na hřiště a aspoň nějaká podpora tam bude," řekl rádiu Impuls šéf severní tribuny Lukáš Vala, přezdívaný Strašák.

Speciální bezpečnostní opatření chystá pražská policie, která bude hlídat pořádek v okolních ulicích, u stadionu, na zastávkách tramvají a u metra. Dohlížet bude hlavně na shromáždění fanoušků před stadionem.

Nasazena bude více než stovka policistů, pro případ mimořádného vývoje bezpečnostní situace bude v záloze připravena speciální pořádková jednotka.

Slávisté pykají za výtržnosti svých fanoušků v úvodním duelu semifinále Ondrášovka Cupu proti Olomouci. Příznivci vršovického celku při něm protestovali proti nejasné situaci v zadluženém klubu a dožadovali se od vedení informací o tom, kdo je majitelem a jaké bude budoucnost Slavie.

Fanoušci vyjadřují svůj nesouhlas
Fanoušci vyjadřují svůj nesouhlas

V poločasové přestávce se po krátkém projevu generálního ředitele Miroslava Platila protest zvrhl a vyústil v násilnosti na stadionu a pokus napadnout klubové představitele. Zápas musel být následně předčasně ukončen a následně byl minulé pondělí zkontumován.

Slavia vedle toho dostala tresty také od disciplinární komise. Tři soutěžní domácí duely musí odehrát bez diváků a navíc zaplatí pokutu 750 tisíc korun.

Vstoupit do diskuse
10

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud