19. května 2011 • 12:08

Pohár pro Plzeň bude připraven již v sobotu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud se podaří fotbalistům Viktorie Plzeň proměnit v sobotním utkání 29. kola první ligy mečbol a zajistí si mistrovský titul, mohou se těšit na okamžité dekorování před vlastními fanoušky. Českomoravský fotbalový svaz se rozhodl, že by v takovém případě s předáním poháru pro nového šampiona nečekal až na poslední kolo, které hrají Západočeši v Olomouci.



"Jsme připraveni pohár předat už v sobotu, protože by to byla důstojnější oslava českého mistra než o týden později na stadionu soupeře. Na utkání v Plzni budu přítomen stejně jako předseda svazu Ivan Hašek," řekl dnes ČTK sportovní šéf svazu Ivo Lubas.

Plzeň vede před zbylými dvěma koly tabulku o čtyři body před Spartou, takže ligovým mistrem může být poprvé v historii korunována ještě před tím, než soutěž skončí. "Problém s tím nemá ani titulární sponzor ligy Gambrinus," uvedl Lubas. Není divu - město piva se už nemůže dočkat, až se na jeho půdě bude slavit neočekávaný triumf.

Svaz je však připraven i na možnost, že Plzeň v sobotu ještě titul nezíská. "Pak bychom přešli k druhé variantě a v posledním kole bychom byli připraveni předat pohár jak v Olomouci, tak na pražské Letné," řekl Lubas k možnosti, že by po selhání Plzně obhájila titul Sparta.

Oslavy plzeňských fotbalistů po cenné venkovní výhře 1:0 nad Teplicemi
Oslavy plzeňských fotbalistů po cenné venkovní výhře 1:0 nad Teplicemi

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud