28. května 2011 • 20:01

Sparta se proti Hradci bála o výhru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Fotbalisté Sparty se rozloučili se sezonou výhrou 3:1 nad Hradcem Králové. Úvodní gól dal již ve čtvrté minutě z penalty Tomáš Pekhart, který si tak připsal 18. branku v sezoně, ale koruna krále střelců mu přesto těsně unikla.



Druhý zásah přidal jeho kolega z útoku Kweuke, který v závěru přihrál na poslední gól Zápotočnému. Za hosty snižoval na 2:1 čerstvý reprezentant Pilař. Hradec tak na Letné nebodoval ani v desátém utkání samostatné české lize.

Zápasu předcházela minuta ticha za nedávno zesnulého bývalého hráče Sparty Jiřího Peška a loučení se slovenským záložníkem Jurajem Kuckou, který v lednu odešel ze Sparty do Janova, aniž se stihl rozloučit s fanoušky, a tak si to dnes vynahradil.

Sparta vstoupila do utkání ve velkém stylu a především po pravé straně byla velmi nebezpečná. Už ve čtvrté minutě centroval do vápna Sionko, míč zasáhl obránce Hochmeistera do ruky a sudí Hrubeš odpískal pokutový kop. K němu si stoupl Pekhart a nekompromisně ho proměnil střelou do šibenice.

Hradec zlobil rychlými brejky, které však nedokázal dotáhnout až do zakončení. Naopak Sparta mohla svůj náskok několikrát potvrdit.

Nejprve Kweuke vyslal za obranu Pamiče, který si však špatně zpracoval míč, následně Kweuke postupoval sám na brankáře Lindra, který však byl rychle z branky a kamerunský střelec ho zblízka nepřehodil.

Jeden ze sparťanských fanoušků
Jeden ze sparťanských fanoušků

Nakonec se však Kweuke přece jen dočkal. Sparta rychle zaútočila po pravé straně, Kadlec vysunul Kušníra, který po zemi nacentroval, a Kweuke zblízka dopravil míč do sítě.

Po změně stra už Sparta tak nebezpečná nebyla a Hradec se toho snažil využít ke zkorigování výsledku.

Tomáš Pekhart se drží za hlavu po neproměněné šanci v duelu s HradcemFoto Jaroslav Legner (Sport)

Sparťanská obrana, v níž nastoupil ke svému 200. ligovému utkání Erich Brabec, se dostávala pod tlak. Přispěl k tomu i příchod juniora Hodase, který však ve dvou šancích selhal, podobně jako Černý, který poslal hlavičku vedle. Janouška vychytal brankář Blažek.

Ten však o svou čtrnáctou nulu v sezoně, kterou by vyrovnal výkon z minulého ročníku, nakonec přišel. Dvanáct minut před koncem ho o ni připravil čerstvý reprezentant Václav Pilař. Pro Hradec to byl teprve třetí gól v deseti vzájemných zápasech na Letné. Hosté mohli dokonce srovnat, ale Černého v akrobatické pozici vychytal Blažek.

Sparta tak výhru uhájila a v závěru po brejku přidal třetí gól střídající Zápotočný. Domácí navíc oslavili návrat Luboše Huška do sestavy. Bývalý reprezentant nastoupil v lize poprvé od konce listopadu 2009, když se dosud po dlouhodobém zranění rozehrával v béčku.

AC Sparta Praha - FC Hradec Králové 3:1 (2:0)
Branky: 4. Pekhart z pen., 38. Kweuke, 90.+1 Zápotočný - 78. Pilař. Rozhodčí: K. Hrubeš - Peřina, Nádvorník. Diváci: 6597.
Sparta: Blažek - Kušnír, Brabec, Řepka, Pamič - Sionko, Vacek, Pavelka (81. Hušek), Kadlec (46. Kerič) - Pekhart (89. Zápotočný), Kweuke. Trenér: Chovanec.
Hradec: Lindr - Pávek, Chleboun, Hochmeister - Poděbradský (70. Rezek), Fischer, Janoušek, Zelený - Štěpán (60. Hodas), Černý, Pilař (81. Jandík). Trenér: Kotal.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud