28. května 2011 • 20:05

Brno se loučilo s ligou porážkou s Jabloncem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loučení s nejvyšší soutěží se fotbalistům Zbrojovky Brno nevydařilo. Před cestou do druhé ligy prohráli na domácím trávníku se třetím týmem tabulky Jabloncem 3:4.



V týmu Severočechů se blýskl dvěma góly David Lafata, který vyhrál na dálku s 19 góly pomyslný souboj s Tomášem Pekhartem o letošního krále střelců.

Brňané už prohrávali po poločase 1:4, dvěma góly ale korigovali výsledek, poslední půlhodinu ale dohrávali bez vyloučeného Přerovského. Dva góly Zbrojovky dal Tomáš Došek a jeden s první ligou se loučící záložník Richard Dostálek.

Trenér Wagner zařadil do středové řady ligového novice Buchtu. Brňané sice necelou čtvrthodinku měli hru ve své režii. Hráli útočně a odvaha jim také vynesla v 11. minutě vedoucí gól. Po akci Přerovského po pravé straně Šamánek chytře přiťukl míč zcela volnému Doškovi, jenž se ocitl zapomenutý zcela sám před jabloneckou brankou a pohodlně poslal míč do sítě.

Na otevřenou útočnou partii ale v dalším průběhu Brňané krutě doplatili. V 18. minutě po Lafatově hlavičce nekrytý Třešňák vyrovnal. Po půlhodině hry se prosadil i Lafata, který hlavou poslal míč ke vzdálenější tyči a na pomalou střelu brankář Bureš zareagoval příliš pozdě.

Inkasovaná branka hodně otřásla sebevědomím Brňanů, na které očividně dolehla beznaděj. Fotbalově mnohem vyspělejší hráči Jablonce ovládli hru a svou převahu do poločasu korunovali dalšími dvěma góly.

Ve 35. minutě Vaněk dalekonosnou střelou trefil horní růžek brněnské branky a těsně před poločasem domácí zadáci neuhlídali Lafatu, jenž po Kovaříkově centru přidal střelou pod břevno svůj druhý gól, jímž si pojistil pozici nejlepšího ligového střelce.

Vysoký náskok fotbalisty Jablonce uspokojil. Po změně stran výrazně polevili v tempu a přenechali soupeři iniciativu. Nabídku Brňané, jejichž hru výrazně oživil střídající Rabušic, plně využili ke korigování výsledku. V 54. minutě po rohovém kopu Rabušic prodloužil míč na Dostálka, který zblízka doklepl míč do sítě.

O minutu později Rabušic unikl po pravé straně Jablonskému, našel volného Doška, který přidal třetí branku Brna. Naději na případné otočení výsledku ale zhatilo po druhé žluté kartě vyloučení Přerovského.

I když se Zbrojovka snažila držet otevřenou partii, Jablonec získal převahu. Z ní Drsek trefil tyčku, šanci vylepšit si svůj střelecký účet propásl i Lafata, jehož hlavičku z bezprostřední blízkosti Bureš kryl.

Patnáct minut před koncem opustil za potlesku diváků trávník střídající Dostálek, jenž byl ve své derniéře nejlepším hráčem domácího týmu. V závěru už tempo opadlo a oba týmy se spokojily s výsledkem.

FC Zbrojovka Brno - FK Baumit Jablonec 3:4 (1:4)
Branky: 11. a 55. Došek, 54. Dostálek, - 31. a 42. Lafata, 19. Třešňák, 35. Vaněk. Rozhodčí: Adámek - Kordula, Paták. ŽK: Přerovský - Jablonský, Loučka. ČK: 62. Přerovský. Diváci: 589.
Brno: Bureš - Pašek, Pernica, Simerský, Husár - Přerovský, Buchta, Dostálek (76. Borek), Kalabiška (83. R. Valenta) - Došek, Šamánek (46. Rabušic). Trenér: Wagner.
Jablonec: Valeš - Uvíra, Pavlík, Beneš (54. Drsek), Jablonský - Vaněk (80. Eliáš), Jarolím (87. Michálek), Loučka, Kovařík - Třešňák, Lafata. Trenér: Komňacký.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud