16. července 2010 • 17:37

Bitva o Eden: "Domácí" Bohemka ubránila remízu

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

První fotbalová liga začala remízou 1:1. Ve vršovickém derby mezi Bohemians 1905 a Slavií Praha dnes daly oba týmy po gólu už v první dvacetiminutovce a Slavii pak k rozhodující trefě nepomohla ani téměř půlhodinová přesilovka po vyloučení Rychlíka.



V Edenu, kde mají od této sezony domácí hřiště oba dnešní soupeři, otevřel skóre již v první minutě "klokan" Bartek, v 17. minutě vyrovnal Kisel.

Zápas se hrál v komorním prostředí, v hledišti stadionu s dvacetitisícovou kapacitou sledovalo ligovou premiéru 5623 diváků. Tábory nejvěrnějších příznivců obou týmů duel bojkotovaly a místo do hlediště se vydaly na protestní pochod k dosavadnímu stadionu Bohemians 1905.

I kdyby někteří z nich nakonec do hlediště dorazili, možná by ani nestihli první gól. "Klokani", kteří v minulém ligovém ročníku dali ze všech týmů nejméně branek, totiž v nové sezoně otevřeli střelecký účet hned po minutě hry.


Po pravé straně unikl Moravec, na jeho přízemní centr si naběhl Bartek a přesnou střelou k tyči nedal Vaniakovi šanci.

Slávisty, kteří byli podle zápisu hosty, gól na chvíli zaskočil, jako kdyby bylo znát, že kvůli bolavému kotníku nemohl nastoupit nový kapitán Lukáš Jarolím. Soupeř napadal již na polovině hřiště a v první čtvrthodině jim nedovolil hrát kombinační hru.

Ragued je u míče nejrychleji.Foto Barbora Reichová - SPORT


Přesto se Slavia dočkala brzy vyrovnání, když po pasu Jaroslava Černého z pravé strany se za obranu Bohemians dostal Kisel, šel sám na brankáře a chladnokrevně zakončil střelou po zemi.

Po svém návratu do ligy z působení v Austrálii se trefil hned v prvním střetnutí v červenobílém dresu.A za šest minut měl na kopačce druhý zápis: brankář Vaniak rychle rozehrál, po Rychlíkově uklouznutí se k němu dostal míč, ale Kisel váhal se střelou a nakonec slabá rána skončila ve Sňozíkově náruči.



Hosté zahrozili podruhé až těsně před přestávkou, po rychlém brejku střídající Škoda vystřelil z hranice vápna těsně vedle.I v úvodu druhého poločasu zahrozili nejprve Bohemians. Na branku Slavie se řítil osamocený Bálek, ale Vaniak včasnou reakcí nájezd zmařil.

Grajciar uniká obraně klokanů.Foto Barbora Reichová - SPORT


Bálek se dostal k míči i napodruhé, ale slávistický gólman mu jej skvělým zákrokem rukou vypíchl.Pak ale opět převzala iniciativu Slavia a pomohl jí k tomu i Rychlík.

Obránce Bohemians v 63. minutě dostal za faul druhou žlutou kartu a nabídl Slavii téměř půlhodinovou přesilovku. Z ní ale slávisté nic nevytěžili, na druhé straně naopak musel další zákrok vytáhnout nejstarší hráč ligy Vaniak proti střele Moravce, který z dálky zakončil rychlý protiútok. Blýsknout se ale musel i domácí Sňozík, který chytil přesnou ránu Jaroslava Černého.

 

Bohemians 1905 - Slavia Praha 1:1 (1:1)

Branky: 1. Bartek - 17. Kisel. Rozhodčí: Zelinka - Filípek, Dobrovolný.
ŽK: Rychlík, Držík, Moravec - Vlček, Koubský. ČK: 63. Rychlík.
Diváci: 5623.

Sestavy:

Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Cseh, Nikl, Rychlík - Moravec, Držík, Kaufman (88. M. Nešpor), Bartek - Hartig (38. Škoda), Bálek (64. Štohanzl). Trenér: Hoftych.

Slavia: Vaniak - Čelůstka, Trapp, Koubský, Hubáček - J. Černý, Kisel, Ragued, M. Černý (73. Janda), Grajciar (82. Belaid) - Vlček (60. Hora). Trenér: K. Jarolím.

Fanoušci fotbalistů Slavie a Bohemians 1905 společně 16. července protestovali před stadionem Slavie v Praze. Chtěli tak vyjádřit nesouhlas se stěhováním Bohemians 1905 do Edenu.
Fanoušci fotbalistů Slavie a Bohemians 1905 společně 16. července protestovali před stadionem Slavie v Praze. Chtěli tak vyjádřit nesouhlas se stěhováním Bohemians 1905 do Edenu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud