8. srpna 2010 • 13:00

Lék na Mogilev? Porazit Spartu, zní z Baníku

Autor: har
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lék na kocovinu po vyřazení s běloruským Mogilevem? Pražská Sparta! Tenhle slogan vytáhl před dnešním hitem na Letné Miroslav Koubek, trenér Baníku Ostrava.



Ve čtvrtek v podvečer inkasovali těžké k. o. ve třetím předkole Evropské ligy. Včera večer se pendolinem přesunuli do Prahy, aby se postavili zpátky na nohy. Baník Ostrava se dnes představí na Letné proti Spartě.

„Jaký lepší lék na zklamání může být než hrát na Letné se Spartou před televizními kamerami,“ zvolal ještě před cestou kouč Miroslav Koubek.

Když naposledy vedl ostravské mužstvo proti Spartě, ležel v banku mistrovský titul a beznadějně vyprodané Bazaly viděly remízu 1:1. Tehdy byla jeho týmu málo, teď by ji možná bral. Z protilehlého tábora však zní: „Zapomeňte i na bod!“


„Papírově je Baník asi nejsilnější ze soupeřů, proti kterým jsme dosud v lize nastoupili, ale hrajeme doma a měli bychom bezpodmínečně vyhrát. Věřím, že tři body zůstanou u nás,“ kontroval Marek Matějovský, dvacetimilionová letní posila Sparty.

Ani Letenští nejsou v ideálním rozpoložení. Pohladil je sice postup do play off Ligy mistrů i páteční los, který jim přisoudil Žilinu, ale rozjezd na tuzemské frontě jim hrubě nevyšel. Tři utkání, dvě prohry, to je bilance, jež budí v ekonomicky bezkonkurenčně nejsilnějším českém klubu velké rozpaky.

„Musíme získávat body,“ ví dobře trenér Jozef Chovanec. „Zápas s Baníkem navíc patří mezi nejsledovanější a my chceme potěšit diváky, kteří nám jsou velkou oporou,“ doplnil.

Tomáš Řepka v debatě s Pamičem.Foto Pavel Mazáč (Sport)


V sestavě může počítat se Sionkem, Matějovským i Wilfriedem, kteří budou muset nuceně odpočívat v kvalifikaci o Ligu mistrů se Žilinou, ovšem s Tomášem Řepkou ještě nikoli. Ten si musí odpykat ještě dva zápasy z trestu na tři utkání. Ve stoperské dvojici „drsňáka“ nejspíš nahradí mladík Hejda. Je to plus pro hosty?

„Nehrajeme proti Řepkovi, ale proti Spartě, která má vysokou herní úroveň, navíc měla den odpočinku k dobru,“ řekl Koubek. „To, že prohrála v lize v zápasech, kdy se to asi moc nečekalo, mělo víc rovin. Jednak některé hráče šetřila, navíc liga je obrovsky vyrovnaná. My si musíme pomoci sami,“ zdůraznil.

Sparťané by tentokrát neměli experimentovat se základní jedenáctkou, jako tomu bylo v minulém kole v Budějovicích, kde nechali odpočívat všechny opory. „Ale vyjdeme ze zdravotního stavu, nemůžeme riskovat, aby nám někdo vypadl na měsíc,“ podotkl Chovanec.

Hosté dostali pro fanoušky 1010 lístků, ovšem zatím jich byly udány asi pouze čtyři stovky. Klub jim za věrnost slibuje další výhody.

Obdrží i bonus v podobě bodového zisku na „nepřátelské sparťanské půdě“?

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud