17. října 2010 • 17:31

Plzeň zválcovala Brno a vede ligu o 12 bodů

Autor: Václav Hanzlík
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeň využila sobotního zaváhání Sparty a vede tabulku již o dvanáct bodů! Svěřenci trenéra Pavla Vrby porazili na domácím hřišti Brno vysoko 4:1 a nadále kralují Gambrinus lize. Dvěma brankami k tomu přispěl kanonýr Jan Rezek.



Fotbalisté Plzně neztratili gólový apetit ani během reprezentační pauzy. Poslednímu Brnu nasázeli čtyři góly a o titul podzimního půlmistra už je nikdo nepřipraví.


„Upracovaně a kostrbatě jsme si dokráčeli k vysokému vítězství,“ zhodnotil duel kapitán Viktorie Pavel Horváth. A měl pravdu. Jeho tým si sice poměrně brzy vytvořil dvoubrankové vedení, když se trefil čerstvý reprezentant Milan Petržela a z penalty Jan Rezek, poté však ubrali Západočeši plyn a hosté se brankou Michálka vrátili do hry.

„Brno mělo v tu chvíli navrch, my zase hráli v křeči, za toho stavu jsme se báli o výsledek,“ potvrdil trenér Pavel Vrba.

Jenže ve druhé půli už Plzeň opět ukázala, proč vévodí Gambrinus lize. „Soupeř musel otevřít hru a my jsme toho využili,“ pochvaloval si kouč po zápase. Jeho svěřenci opět prokázali ohromnou sílu v útočné fázi. „Největší rozdíl bych ve vápně,“ souhlasil brněnský lodivod Karel Večeřa.

V rozmezí deseti minut se mezi střelce podruhé v zápase zapsal Rezek, čtvrtou trefu přidal Daniel Kolář, jenž po zlomenině nosu nastoupil s ochrannou maskou. „Nehráli jsme špatně, ale Plzeň hraje opravdu nejlepší fotbal v lize,“ uznale kýval hlavou útočník Jan Kalabiška, jehož tým zůstává i nadále přikován na ligovém dně.


Přes šest tisícovek prokřehlých diváků ve Štruncových sadech tleskalo jedenácté výhře Viktorie v řadě! A kapitán Horváth měl po víkendu hned dvojí důvod k oslavě. V Dubči byl v komunálních volbách zvolen do zastupitelstva.

„Dopadl jsem dobře. Ještě teď tam slaví, tak snad mi jednu skleničku nechají,“ smál se po zápase. Aby také ne, vždyť jeho týmu už titul podzimního mistra nikdo nevezme!

„Čtyřiatřicet bodů by mělo stačit na záchranu, takže máme odfajfkovanou první část a začínáme druhou,“ pravil Vrba. O titulu se zatím bavit odmítá.

„Počkejme si po podzimu,“ trvá si na svém. Podle něj rozhodnou následující dvě kola, ve kterých jeho tým míří do Mladé Boleslavi a hostí Teplice. „Upřímně ale říkám, bez pohárů by to na konci bylo velké zklamání,“ má jasno.
Střelci Rezek s Kolářem se loučí s diváky
Střelci Rezek s Kolářem se loučí s diváky

12. kolo první fotbalové ligy:
FC Viktoria Plzeň - FC Zbrojovka Brno 4:1 (2:1)
Branky: 27. z pen. a 70. Rezek, 15. Petržela, 79. Kolář - 40. Michálek. Rozhodčí: Mikel - Lakomý, Urban. ŽK: Dostálek, Hamouz, Trousil - Rezek, Kolář. Diváci: 6138.
Sestavy:
Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Navrátil, Bystroň, Limberský - Rada (87. Brezinský) - Petržela, Horváth, Kolář (79. Ďuriš), Rezek - Bakoš (64. Jiráček). Trenér: Vrba.
Brno: Lejsal - Dřížďal (79. Matyska), Hudec, Trousil, Hamouz - Michálek, Dostálek, Simerský, Střeštík (64. Michna) - Kalabiška (88. Šamánek), Hodek. Trenér: Večeřa.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud