18. října 2010 • 19:48

Olomouc zvítězila na Slovácku a je druhá

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sigmy Olomouc porazili v dohrávce 12. kola první ligy v Uherském Hradišti domácí Slovácko 2:0 a posunuli se na druhé místo v tabulce. Díky gólům Hořavy a Hubníka mají stejně bodů jako třetí Sparta, oba týmy zaostávají za vedoucí Plzní o 12 bodů.



Slovácko se navzdory územní převaze střelecky neprosadilo a poprvé v historii vzájemných zápasů na domácím trávníku s Olomoucí prohrálo.

Fotbalistům Sigmy vyšel dokonale vstup do zápasu, v němž soupeře zaskočili až nečekaně ofenzivní hrou. Slovácko se tlaku bránilo jen s vypětím sil. Už ve 4. minutě domácí obrana bez potrestaného Košúta poprvé chybovala.

Hostující Šultes se snaží zastavit domácího ValentuFoto ČTK


Po akci Hubníka s Petrem nechali zadáci zcela volného Hořavu, který z hranice trestného území přesnou ranou k tyči překonal brankáře Filipka.I po inkasovaném gólu v domácích řadách skřípala souhra.



Hanáci měli výraznou převahu a odrážely se k nim zpět nepřesné odkopy zadáků Slovácka. Do vyložené šance se už však Sigma nedostala.Slovácko se probralo teprve v závěru poločasu. Středová řada dobře dirigovaná Volešákem zvýšila bojovnost, na hrotu se začali více prosazovat Ondřejka se Švancarou a několikrát vynikl hostující brankář Drobisz.

V 35. minutě kryl olomoucký gólman ostrou Volešákovu střelu levačkou a tentýž hráč prověřil Drobisze další ranou. Ondřejkova hlavička mířila vedle a Švancarův pokus stačili zadáci hostů blokovat. Pod tlakem hrající Sigma se na rozdíl od úvodu zápasu nedostala k vážnějšímu protiútoku.

Olomoucký Janotka proniká přes Volešáka.Foto ČTK


Herní převahu si Slovácko udrželo i po změně stran. Důraznější středová řada sice získávala v osobních soubojích častěji míč, z tlaku si ale proti pozorně bránícímu protivníkovi domácí hráči nevypracovali žádnou slibnější akci.

Sigma přestála bez problémů úvodní čtvrthodinu druhého poločasu a trpělivě čekala na příležitost.První přišla po rychlém brejku do otevřené obrany, Hořava ale neobelstil obránce. V 69. minutě Olomouc nečekaně udeřila podruhé.

Petrův centr z pravé strany přizvedl hlavou obránce Mezlík tak nešťastně, že přistál přímo u volného Hubníka, který je bez přípravy poslal do sítě. Hubník dal svůj osmý gól v sezoně a v tabulce střelců je druhý za plzeňským Rezkem, který má o branku více.I když mělo Slovácko i ve zbytku zápasu převahu, do koncovky se takřka nedostalo. Sigma pozornou hrou vítězství ubránila.

1. FC Slovácko - SK Sigma Olomouc 0:2 (0:1)

Branky: 4. Hořava, 69. Hubník. Rozhodčí: Paták - Filípek, Handlíř. ŽK: Ondřejka - Petr, Hubník. Diváci: 5138.

Sestavy

Slovácko: Filipko - Kuncl, Reinberk, Mezlík, Kubáň (84. Szmek) - Fujerik (69. Nestorovski), Kordula, Volešák, J. Valenta (75. Hlúpik) - Ondřejka, Švancara. Trenér: Soukup.

Olomouc: Drobisz - Janotka, Dreksa, Škerle, Vepřek - Hořava, Rossi, Bajer - Petr (74. Machalický), Hubník (86. Ordoš), Šultes (53. Navrátil). Trenér: Psotka.

HLASY PO UTKÁNÍ
Trenér Slovácka Miroslav Soukup neskrýval zklamání z první letošní porážky na domácím trávníku. Příčinu střeleckého výpadku viděl hlavně ve špatné produktivitě a také slabém výkonu v úvodní půlhodině, kdy hru zcela ovládl soupeř.

"Rychle inkasovaný gól už ve třetí minutě sice zápas nerozhodl, ale hodně utkání ovlivnil. Zcela jsme zaspali začátek, ve kterém měla Olomouc dvacet minut výraznou převahu a my jsme pouze odkopávali míče," posteskl si Soukup.

Podle něj protivník ukázal svou největší sílu v efektivitě. "Naše hra dopředu v závěru prvního poločasu i ve druhém nebyla špatná. Nedokázali jsme si ale vypracovat slibnější šanci. Náznaky jsme měli dobré. Všechno však končilo u hranice trestného území," řekl domácí kouč.

Ocenil kvalitu olomoucké defenzivy. "Mohu být spokojen s tím, že jsme se herně soupeři vyrovnali. Prohráli jsme proto, že jsme nebyli produktivní," tvrdil Soukup.

Olomoucký trenér Zdeněk Psotka si pochvaloval výkon týmu v úvodu zápasu. "Vytvořili jsme si velký tlak, který jsme korunovali brankou. Ta byla po předcházejících dvou zápasech, kdy jsme vyšli střelecky naprázdno, hodně důležitá," uvedl Psotka, kterého potěšil i návrat na druhé místo v tabulce.

"Po porážkách v Teplicích a doma se Spartou, kdy jsme nezvládli závěr zápasu, by se na nás dotáhlo i Slovácko a týmy z čela tabulky by nám utekly. Proto je vítězství velmi důležité," řekl Psotka.

Důležité podle něj bylo, že jeho svěřenci ubránili nápor soupeře ve druhém poločase. "Slovácko v této fázi zápasu hrálo výborně. Ovšem v obraně jsme hráli pozorně a nepustili soupeře do žádné vážnější šance," dodal Psotka.


Olomoucký Janotka proniká přes Volešáka.
Olomoucký Janotka proniká přes Volešáka.


Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud