Pavel Hartman
23. října 2010 • 20:18

Konec velké série. Boleslav přestřílela Plzeň 4:3

Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna remíza, pak jedenáct vítězství a porážka. Suverén z Plzně na podzim v lize poprvé narazil. V Boleslavi slíznul v divoké přestřelce „čtyřku“. Sám vstřelil „pouze“ tři góly.



Ještě čtyři minuty před vypršením normální hrací doby vykřesali naději. Špílmachr Horváth napálil míč z přímého kopu, brankář Miller ho neudržel a důrazný Rajtoral propasíroval balon za čáru.

Na ukazateli skóre naskočilo 4:3. Kouč Pavel Vrba zavolal k lajně na válečnou poradu kapitána Horvátha a na hrot vyhnal všechny vysoké hráče. Do boleslavské šestnáctky mířil jeden centr za druhým. Na poslední rohový kop se vyrazil i brankář Západočechů Pavlík. Jenže nic z toho.


Třinácté kolo tak uťalo jednu velkou sérii. A symbolicky na boleslavském trávníku, odkud si na jaře minulého ligového ročníku Západočeši odvezli také „čtyřku.“

„Nemyslím si, že by byla Boleslav pro nás zakletá. Jednou se to prostě muselo stát,“ pravil plzeňský lídr Pavel Horváth. „Ale nic se neděje. Jedeme dál,“ dodal.


Dvanáctibodový náskok na druhého je minulostí. Scvrknul se a po dalších zápasech může být jen devítibodový. Pokud Sparta vyhraje v Liberci a Olomouc zdolá Bohemians 1905.

Co stálo za koncem dvanáctizápasové šňůry bez porážky? „Vyhořeli jsme v defenzivě,“ shrnul kouč Pavel Vrba.

Kdo utkání viděl, musel mu dát za pravdu. A ti, kdo říkají, že plzeňskému týmu může v boji o titul zavařit obranná fáze, se dočkali hmatatelného důkazu.

Sérii přehmatů zahájila dvojice Rajtoral, Navrátil, která nedokázala zpacifikovat Chramostův průnik. Následovala střela k protilehlé tyči a pohroma pro Plzeň číslo jedna.

Po autovém vhazování a centru do šestnáctky krátce nato zapomněli těsně za malým vápnem stopera Rolka, který zůstal před soupeřovou bránou na výletě po předchozím rohu. Střelou zblízka si Rolko připsal na cestu zpátky gólový bonus.


Semele to favorita, nebo se dokáže z bahna vyhrabat? Ještě do půle odstartoval záchrannou akci Limberský. Po autovém vhazování se probil až k brankové čáře a dal prudký balon pod sebe. Ten se dostal na penaltě k Petrželovi, který tentokrát v koncovce nezazmatkoval. Naopak, výborně se uvolnil a poslal míč na druhou stranu, než kam padl brankář Miller.

Neštěstí a zmar. Plzeň na Boleslav nestačila
Neštěstí a zmar. Plzeň na Boleslav nestačila

Po přestávce přestřelka nabrala ještě větší grády. A odpálilo to zbytečné Bystroňovo drcnutí do explzeňského Procházky. Ten se totiž svalil na trávník a rozhodčí Zelinka jednoznačně ukázal – penalta.

Brankář Pavlík si vykoledoval žlutou kartu a navrch tahal po Táborského ráně k tyči balon ze sítě.

Jak zareagovala Plzeň? Tím nejlepším způsobem. De facto hned po pokutovém kopu vyslal Horváth z přímého kopu oblouček před bránu, kde domácí pozapomněli na Radu – 3:2.

Stačil však čtvrtý rohový kop Boleslavských a rozdíl ve skóre byl zase dvoubrankový. Zasloužil se o to Dimitrovski šikovnou zadovkou.

Z těchto kleští už se podzimní ligový král nedostal, i když se přiblížil domácím opět na dostřel a střídající Ďuriš orazítkoval břevno.

Jenže nakonec dovršil ligový lídr špatný týden. Načalo ho tragické úmrtí Petra Žitníka, vůdce plzeňského kotle, kvůli němuž přijeli fanoušci hostí do Boleslavi v černém, a dovršila ho premiérová podzimní ligová porážka.

13. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - FC Viktoria Plzeň 4:3 (2:1)
Branky: 20. Chramosta, 33. Rolko, 59. Táborský z pen., 69. Dimitrovski - 37. Petržela, 61. Rada, 86. Rajtoral. Rozhodčí: Zelinka - Gallo, Vysloužil. ŽK: Fabián, Procházka, Dimitrovski - Rajtoral, Rada, Pavlík, Horváth. Diváci: 3751.
Ml. Boleslav: Miller - Kalina, Rolko, Dimitrovski, Fabián - Mendy, Procházka (90.+1 Johana), Opiela, Táborský - Chramosta (65. Řezníček), Kulič (68. Toleski). Trenér: Stanner.
Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Bystroň, Navrátil, Limberský - Petržela (65. Ďuriš), Horváth, Rada (86. Brezinský), Kolář, Jiráček (46. Bakoš) - Rezek. Trenér: Vrba.

Vstoupit do diskuse
6

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud