24. října 2010 • 16:26

Výprask! Brno převálcovalo Slovácko 7:0

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brněnští fotbalisté v utkání 13. kola první ligy porazili Slovácko vysoko 7:0 a odpoutali se od dna tabulky, kam spadla nejméně do večerní dohrávky Slavia Praha. Hosté hráli od 31. minuty v deseti bez vyloučeného brankáře Filipka.



Vítězný tým vyrovnal rekordní výsledek sezony - stejným rozdílem porazila Plzeň v osmém kole Ústí nad Labem.

Brnu se sedm branek nepodařilo vstřelit ještě nikdy od vzniku samostatné české ligy. Šest gólů zaznamenalo pouze jednou, před šestnácti lety.

Vysoký brankový účet začali domácí psát už v desáté minutě, kdy proměnil Michálek první ze dvou penalt, další přidal po půlhodině hry. První pokutový kop nařídil sudí za střet Střeštíka s obráncem Kunclem, druhý pak za podtržení Kalabišky gólmanem Filipkem, jenž byl navíc za svůj zákrok vyloučen.

Hosté sice měli po první inkasované brance mírnou převahu, ale žádnou šanci si nevytvořili a právě druhý Michálkův pokutový kop je definitivně poslal do kolen. Znamenal totiž už vedení o tři branky, neboť druhou přesnou trefu brněnského celku zaznamenal nedlouho předtím krásnou dělovkou ze šestnáctky Rýdel. Po třetím gólu hosté odpadli a ještě před přestávkou jim po přistrčení od Michálka přidal čtvrtou branku Kalabiška.

Přestávka na nějaký čas zmírnila skepsi hostujícího týmu, který se i v deseti po pauze snažil zvednout, ale ani Švancarovi z trestného kopu se nepodařilo domácího brankáře Lejsala zaskočit.

Rychlý brejk vzápětí znamenal další gól domácího mužstva, který přidal Střeštík. Šestou trefu přinesla přesná kombinace, na jejímž konci byl Polách, a definitivní tečku za brankovou úrodou dala sedmá branka, jejímž autorem byl mladičký Šamánek. Pro domácího fotbalistu to byla první ligová trefa, kterou zaznamenal při pátém startu v nejvyšší soutěži.

Zbrojovka Brno - 1. FC Slovácko 7:0 (4:0)
Branky:
10. a 32. Michálek (obě z pen.), 28. Rýdel, 34. Kalabiška, 56. Střeštík, 65. Polách, 83. Šamánek. Rozhodčí: Jílek - Večeřa, Santarius. ŽK: Husár, Střeštík, Kalabiška - Kuncl, Mezlík, J. Valenta, Ondřejka. ČK: 31. Filipko (Slovácko). Diváci: 2245.
Brno: Lejsal - Hamouz, Trousil, Hudec, Husár - Michálek, Dostálek (60. Simerský), Polách (74. Šamánek), Rýdel, Střeštík (62. Hodek) - Kalabiška. Trenér: Večeřa.
Slovácko: Filipko - Kuncl, Mezlík, Košút (70. V. Valenta), Kubáň - Hlúpik, J. Valenta (32. Fryšták), Volešák, Reinberk - Švancara, Ondřejka (61. Fujerik). Trenér: Soukup.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud