30. října 2010 • 21:37

Hoftych po Spartě: Nebylo to moc fotbalové

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kouč Bohemians Pavel Hoftych po prohře se Spartou uznal, že "klokani" herně neoslnili. Především v ofenzivě podle nej měli rezervy. Vadil mu také fakt, jakým se obě mužstva prezentovala. "Dnes to moc fotbalové nebylo," uvedl.



"Bojovali jsme, dřeli, ale Sparta byla nebezpečnější. Naším útočným motorem je Hartig, ale byl po nemoci a síly mu docházely, zraněná je další ofenzivní opora Kaufman a brzy se zranil i Štohanzl, který také umí překvapit některým momentem. Nemáme tak široký kádr jako Sparta, abychom takové výpadky nahradili, dnes to na ně prostě nestačilo," řekl Hoftych.

"Nebylo to dnes moc fotbalové, spíš to připomínalo takovou válku. Ale nesouhlasím s tím, jak se o nás traduje, že hrajeme tvrdě. To spíš Sparta nás dnes seřezala," prohlásil Hoftych.

Ocenil kamerunského střelce Sparty Kweukeho, který jediným gólem rozhodl. "Neměli jsme na to, abychom tu sparťanskou africkou legii překonali. Je těžké ho uhlídat, stejně jako Wilfrieda, který dnes ale nehrál. I když jsme se na ně chystali, stejně jsme Kweukeho v klíčové situaci neuhlídali. Hrál výborný zápas," řekl Hoftych.

Sparťanského trenéra Jozefa Chovance těšil druhý vítězný ligový zápas za sebou, navíc na hřišti soupeře, kde Sparta letos vyhrála už šestkrát po sobě.

"Každý takový výsledek ke konci sezony je hodně cenný. Bylo důležité, že jsme se dokázali vyrovnat s nasazením a agresivním stylem domácích, ale přidali jsme i určitou nadstavbu v útoku. Mělo to jiskru, šli jsme za vítězstvím podobně jako v Liberci," uvedl Chovanec.

Spartu prý ale i dnes limitovalo, že do hry nemohla poslat několik zdravotně indisponovaných hráčů - útočníka Wilfrieda či záložníka Matějovského, zápas nedohrál ani záložník Kucka.

"Zdravotní problémy nás tíží dlouhodobě a má to na hru logicky vliv. Kdo to chce vidět, vidí to, kdo ne, tak to nevidí," uvedl Chovanec.

I podle něj dnes Spartě hodně pomohl Kweuke. "Dvě šance už měl v prvním poločase, odehrál velmi kvalitní zápas. Takovými výkony celému týmu hodně pomáhá, snad na to bude navazovat i v dalších zápasech," věřil Chovanec.

Trenér Hoftych koriguje dění na hřišti
Trenér Hoftych koriguje dění na hřišti

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud