31. října 2010 • 17:06

Hradec kosí favority, Olomouc už na čelo ztrácí

Autor: mip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V posledních kolech se to stává rituálem. Na výsledek Plzně reagují se zpožděním její pronásledovatelé. Minule dokázaly Olomouc i Sparta náskok lídra stáhnout, tentokrát uspěli jen Letenští. Hanáci po ospalém výkonu ztratili všechny body v Hradci Králové.



Favorité v této sezoně nejezdí do Hradce Králové pro body. Potvrdilo se to i v případě Olomouce, která nedokázala najít zbraň na pečlivě bránící domácí a v zápase s minimem šancí zaslouženě prohrála.

Olomoucký trenér Zdeněk Psotka byl pořádně naštvaný. „Byl to náš nejhorší výkon za celý podzim. I celý fotbal byl dost nekoukatelný, plný osobních soubojů,“ nadával po porážce s nováčkem.

„Obvykle nás zdobí přihrávky, dnes jsme je dávali tak z pěti procent. Krátké, dlouhé, nic se nám nedařilo. Nedostali jsme se do hry, neměli jsme šance,“ rozčiloval se.

Jeho protějšek Václav Kotal na tiskové konferenci jen kroutil hlavou. „Z kolegova hodnocení jsem překvapený. Fotbal přece hrají dva týmy,“ podotkl.

Je pravda, že zápas Hradce Králové s Olomoucí mnoho šancí nenabídl. Domácí se na favorita dobře připravili, při bránění změnili svoje tradiční rozestavení na 4–3–3 a dokázali dobře eliminovat zálohu soupeře.

„Hradec byl mnohem agresivnější, my jsme dělali spoustu nevynucených ztrát. Hlavně Hořava s Bajerem ve středu hřiště měli dávat míče za obranu, to se nám ale dařilo jen v prvním poločase. Ve druhém jsme o míče přicházeli,“ kritizoval Psotka dva tvůrce olomoucké hry.

Hradecký Jakub Chleboun se rozčiluje na rozhodčího Hradecký Jakub Chleboun se rozčiluje na rozhodčíhoFoto ČTK


Hradec podobně jako v minulém kole proti Teplicím pečlivě bránil, tentokrát se však nemohl spolehnout na rychlý gól v úvodu.

Přestože v první půli měl největší šanci, když těsně před přestávkou hlavičkoval po standardní situaci Vladimíra Pokorného na vzdálenější tyči Tomáš Hájovský. Balon mířící do brány však skvělým zákrokem vytáhl Petr Drobisz na roh.

Olomouc se k pořádnému ohrožení brány Jana Hanuše nedostala. Rozdíl mezi oběma týmy tak představoval běhavý Jiří Poděbradský, který z pozice levého obránce kmital po celé postranní čáře – a o vítězství domácích dokonce rozhodl z pozice pravého křídla, když si nejdřív sám vybojoval míč, pak si ho vyměnil s Romanem Fischerem a sám tváří v tvář s Drobiszem nezaváhal.

V hektickém závěru ještě měla Olomouc obrovskou šanci, když po rohu ohrozil vlastního brankáře Jakub Chleboun, Hanuš však jeho hlavičku vytáhl na roh.

„Na rozdíl od Teplic jsme dokázali eliminovat soupeře celý zápas a ne jen osmdesát minut. Olomouc na nás nenašla zbraň, my jsme si vypracovali příležitosti,“ pochvaloval si svůj tým Kotal.

Hradec tak po Spartě nebo Jablonci sebral body dalšímu favoritovi – a Olomouc tak na špičku tabulky ztratila.

FC Hradec Králové - Sigma Olomouc 1:0 (0:0)
Branka:
78. Poděbradský. Rozhodčí: Franěk - Pospíšil, Lakomý. ŽK: Chleboun - Dreksa, Vepřek. Diváci: 4625.
Hradec: Hanuš - Wozniak, Chleboun, Hájovský - Fischer, Pávek, Janoušek, Poděbradský - Pilař (83. Rezek), Pokorný (90. Kocourek), Dvořák (65. Černý). Trenér: Kotal.
Olomouc: Drobisz - Janotka, Dreksa, Škerle, Vepřek - Bajer, Kalas (79. Ordoš), Hořava - Petr (29. Šultes), Hubník (86. Přikryl), Navrátil. Trenér: Psotka.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud