1. listopadu 2010 • 19:50

Marné stíhání lídrů. Boleslav remizovala v Jablonci

Autor: spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohli se posunout za Spartu, nakonec jsou čtvrtí. Fotbalisté Mladé Boleslavi remizovali v Jablonci 1:1 a nepřiblíží se ke druhému místu v tabulce. Středočeši šli sice po gólu Řezníčka do vedení, vzápětí však vyrovnal Pekhart. Mladá Boleslav neprohrála už podeváté v řadě.



Mladoboleslavští nastoupili oslabeni o zraněné Chramostu, Šírla, Millera a rekonvalescenty Zahustela s Hrdličkou, zatímco domácím chyběl jen zraněný pravý obránce Krajčík. A právě z jeho prostoru hosté bleskově udeřili.

Mendy ve čtvrté minutě našel volného Řezníčka, ten si sice míč zpracoval poněkud komplikovaně, ale jeho střela si pak od Špitovy nohy našla cestu do sítě.


I odpověď Severočechů byla velice rychlá. Za pět minut Lafata našel Pekharta, ten sice první moment pro střelu prováhal a po zasekávačce vypálil nedůrazně doprostřed branky, ale po velké chybě gólmana Šedy bylo srovnáno.

Pekhart se v lize trefil již podeváté. A domácí kanonýr mohl ve 12. minutě skórovat znovu, ale po Lafatově uvolnění jeho střelu z několika metrů hosté zblokovali.

Tomáš Pekhart se raduje z vyrovnávací branky Tomáš Pekhart se raduje z vyrovnávací brankyFoto ČTK

Oba celky sázely na svoji největší zbraň - ofenzivní hru. Jablonečtí napadali hostující rozehrávku a hlavně Lafata svojí aktivitou a Piták obranu hodně zaměstnávali.

Ta ale byla pozorná a vyřešila i řadu nebezpečných centrů Kovaříka nebo Jablonského. Šedu nezaskočila ani Vošahlíkova střela z dálky, ani pohotová rána Jablonského.

Úvod druhého poločasu opět patřil hostům. V 55. minutě se podruhé trefil po Kuličově přihrávce Řezníček, ale asistent rozhodčího odmával ofsajd.

O minutu později předvedli hosté výborně sehraný rychlý protiútok, na jehož konci vypálil Opiela a míč za zády už překonaného Špita odvrátil z brankové čáry vracející se Piták.

Domácí postupem času opět převzali otěže hry do svých rukou a oživení přinesl i příchod střídajícího Haurdiče.

Kovaříkova rána ale těsně minula cíl a Lafata po Haurdičově centru nezkrotil míč, takže se ke střele ani nedostal.

Rozhodnout mohl čtvrt hodiny před koncem Pekhart, který hlavičkoval od země k pravé tyči, hosty však skvělým zákrokem zachránil Šeda.

FK Baumit Jablonec - FK Mladá Boleslav 1:1 (1:1)

Branky: 9. Pekhart - 4. Řezníček. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Chytil. ŽK: Pekhart - Procházka. Diváci: 2362.

Jablonec: Špit - Zábojník, Eliáš (75. Huber), Pavlík, Jablonský - Vošahlík (60. Haurdič), Piták (87. Jarolím), Loučka, Kovařík - Pekhart, Lafata. Trenér: Komňacký.

Mladá Boleslav: Šeda - Kalina, Rolko, Dimitrovski, Fabián - Mendy, Procházka, Opiela, Táborský (90. Sedláček) - Kulič (90. Kysela), Řezníček (84. Toleski). Trenér: Stanner.


Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud