13. listopadu 2010 • 20:34

Plzeň doma jen remizovala s Libercem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeňští fotbalisté načali druhou polovinu ligy remízou stejně jako podzimní premiéru. V duelu s Libercem po výsledku 1:1 ztratili ze svého náskoku v čele tabulky dva body a od druhé Sparty mají nyní sedmibodový odstup.



Potvrdilo se, že proti Slovanu to Západočechům nejde, doma je neporazili od podzimu 2007. Hostující obranu skvěle řídil jindy útočník Jan Nezmar, domácí Navrátil byl v závěru vyloučen.

Liberecký trenér Rada sice poslal na hřiště dva útočníky, jenže Nezmara nečekaně poslal místo na hrot do středu obrany místo distancovaného Holeňáka a jeho tah mu vyšel. Zkušenost obvyklého kanonýra na domácí platila především při jejich standardních situacích, v nichž uprostřed šestnáctky dokázal Nezmar osvědčit svůj důraz ve vzdušných soubojích.



Domácí sáhli ke svým tradičním zbraním - rychlými kombinacemi se snažili rozebírat pozorný defenzivní blok soupeře, který však nepřijel pouze bránit. Po získání míče následovaly dvě tři rychlé přihrávky, přičemž ta poslední obvykle hledala rychlonohého Keriče.

Plzeň šla do vedení po penaltě, kterou zavinil nešikovným zákrokem na Petrželu dezorientovaný Gecov, a domácí kapitán Horváth svůj pokus bezpečně proměnil.

Zatímco Západočeši od své hry neustoupili, hosté zintenzivnili svoje brejkové pokusy a v 30. minutě se dočkali vyrovnání. Z pravé strany prošla přihrávka od Váchy až ke Keričovi a ten zblízka poslal míč do sítě.
Plzeňští mohli okamžitě strhnout vedení zpět, jenže po Rajtoralově rychlé akci Bakoš v podobné situaci jako Kerič netrefil branku. Domácí pak reklamovali penaltu za faul na Rajtorala, jenže sudí Adam tentokrát jejich přání nevyslyšel, jako čistý posoudil i střet Štajnera na druhé straně hřiště s Bystroněm.

Pavel Horváth se raduje po proměněné penaltě
Pavel Horváth se raduje po proměněné penaltě


Po pauze se dal očekávat domácí nápor, ale ten nepřicházel a Viktoria se začala trápit. Nedařilo se Petrželovi, další reprezentant Limberský musel kvůli naraženému svalu brzy střídat a místo překvapujících akcí přicházely zbytečné ztráty i chyby v obraně. I proto měli první slibnější možnost hosté, jenže dvakrát místo střely volili chybně přihrávky.

V závěru se Viktoria dostala do očekávaného tlaku, ale obrana Slovanu v čele s pozorným Nezmarem její pokusy trpělivě odvracela. Nervózní hra favorita už ale ke třem bodům nevedla a Liberečtí ani v třetím utkání pod trenérem Radou neprohráli.

Největší šanci měl dvě minuty před koncem Horváth, ale jeho trestný kop Bičík vyrazil. Domácí zmar pak dovršil v nastaveném čase vyloučením stoper Navrátil.

Viktoria Plzeň - Slovan Liberec 1:1 (1:1)
Branky: 20. Horváth z pen. - 30. Kerič.
Rozhodčí: Adam - Chytil, Košec.
ŽK: Navrátil, Horváth, Limberský - Vácha, Kelič, Kerič, Fleišman.
ČK: 90.+4 Navrátil.
Diváci: 6859.

Plzeň: Krbeček - Rajtoral, Navrátil, Bystroň, Limberský (48. Jiráček) - Petržela (85. Střihavka), T. Rada, Horváth, Kolář, Rezek - Bakoš (67. Ďuriš).

Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Nezmar, Kelič, Fleišman - Štajner, Vácha, Gecov, Bosančič (71. Papoušek), Breznanik (90.+3 Zeman) - Kerič (90. Dejmek).

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud