13. listopadu 2010 • 22:30

Vacek: Chovanec nás před Slováckem varoval

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty Praha si velmi cenili vítězství, které dnes vybojovali v Uherském Hradišti. Po výhře 2:0 a klopýtnutí Plzně, která doma remizovala s Libercem, stáhla Sparta ztrátu na první místo v tabulce na rozdíl sedmi bodů.



"Trenér Chovanec nám už v přípravě říkal, že nás čeká nejtěžší zápas na soupeřově hřišti v letošní sezoně. Což se potvrdilo, přišlo hodně diváků a byla bouřlivá atmosféra. Slovácko chodilo do soubojů velmi tvrdě," uvedl po utkání Kamil Vacek, který stál u první branky Sparty.


Po jeho úniku po levé straně hned v úvodu zápasu jej fauloval v pokutovém území Vít Valenta a penaltu proměnil Wilfried. "Jsem rád, že na druhé straně Blažek chytil Slovácku penaltu. Kdyby domácí vyrovnali, tak by nebylo jednoduché dotáhnout utkání do vítězného konce. Důležité bylo, že jsme v prvním poločase neinkasovali branku," poznamenal Vacek.

Pilířem Sparty v cestě k vítězství byl brankář Jaromír Blažek. "Důležité bylo, že jsme dali dva góly. Jsem rád, že jsem pomohl k vítězství," uvedl po zápase Blažek, který rutinérsky chytil Jiřímu Valentovi penaltu. "Snažil jsem se co nejdéle vydržet s reakcí. Podvědomě jsem si říkal, že půjdu doleva. Neřešil jsem, kdo půjde kopat. Řídím se intuicí a tím, jak situace probíhá," popsal brankář Sparty.

Zcela jinak se cítil nešťastný střelec Jiří Valenta. "Nejradši bych se v tu chvíli zahrabal. Uklidnil mě až Švancara, který mi řekl, že se něco podobného stává," řekl.

Jiří Valenta si přitom na Blažka věřil, nesmírně toužil dát Spartě branku. Podle svých slov kopl míč i do směru, kam mířil. "Měl jsem jej pouze zvednout. Škoda, že jsem neproměnil ani druhou šanci, kdy mi chytl Blažek střelu hlavou," uvedl Jiří Valenta.

Michal Kordula ze Slovácka (nahoře) a Leonard Kweuke
Michal Kordula ze Slovácka (nahoře) a Leonard Kweuke


V závěru Sparta pracně odolávala náporu soupeře. "Nebylo by to těžké vyhrát, kdybychom měli více sil. Ty nám docházely. Chtělo to dát třetí gól, šlapali jsme však vodu," přiznal Blažek.

Tomu se líbilo i bouřlivé prostředí. I když byli podle něj domácí fanoušci sprostí jako dlaždiči a sparťanští zase od 12. minuty zápasu proměnili svůj sektor i jeho okolí v pyrotechnickou laboratoř.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud