19. listopadu 2010 • 20:23

Plzni došel dech, prohrála s Bohemians

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně zakončili podzimní část ligové sezony druhou porážkou. V 17. kole dnes prohráli v Edenu s Bohemians 1905 0:1, když jim rozhodčí upřel regulérní gól Brezinského. O výsledku tak rozhodl zásah Trubily již ze 4. minuty utkání. Pokud Sparta zvládne zápas s Českými Budějovicemi, půjde Plzeň do jarní části jen se čtyřbodovým náskokem. V průběhu podzimu přitom vedla tabulku až o dvanáct bodů.



Domácí na Plzeň vlétli, jakoby se v chladném deštivém počasí chtěli rychle zahřát a zároveň vytáhnout před skauty Salcburku a Leverkusenu, kteří byli v hledišti. Již po deseti vteřinách se dral do zakončení Škoda a ve čtvrté minutě udeřilo. Štohanzlův centr proletěl pokutovým územím až k volnému Trubilovi, ten si zpracoval míč na prsou a trefil se z hranice vápna přesně ke vzdálenější tyči.


Plzeň si sice postupně vypracovala převahu, ovšem proti důrazně hrajícím domácím, kteří důsledně napadali rozehrávku, se příliš neprosazovala. A když už se Rezek s Horváthem dostali do zakončení, vychytal je brankář Sňozík.

Těsně před přestávkou Plzeň míč do sítě přece jen dopravila. Horváth se po rohu dostal znovu k míči a centrem z první našel hlavu stopera Brezinského, který poslal míč do branky. Rozhodčí však gól chybně neuznal kvůli údajnému ofsajdu.

I po změně stran Plzeň tlačila, ovšem dlouho bez zakončení. Bohemians však své brejky nedotáhli do úspěšné koncovky, a tak šance hostí stále žily. Když už se reprezentant Petržela dostal do vyložené šance, z malého vápna minul.

Fotbalisté Bohemians se trefili už po 4 minutách hry
Fotbalisté Bohemians se trefili už po 4 minutách hry


Hráči Bohemians se v závěru bez problémů ubránili. Znovu jim přinesla úspěch kombinace domácí sady dresů a venkovních zelených stulpen, v nichž nastoupili v 15. kole v Teplicích a od té doby třikrát vyhráli a neinkasovali. Plzeň naopak poprvé v sezoně vyšla gólově naprázdno.

Bohemians 1905 - FC Viktoria Plzeň 1:0 (1:0)
Branka: 4. Trubila.
Rozhodčí: Příhoda - Čecháček, Peřina.
ŽK: Štohanzl, Cseh, Ibragimov - Kolář, Rajtoral.
Diváci: 3578.

Bohemians: Sňozík - Cseh (46. Bartek), Nikl, Lukáš, Jindřišek - Štohanzl, Držík, Kaufman, Trubila - Škoda, Ibragimov (82. Cissé). Trenér: Hoftych.

Plzeň: Krbeček - Rajtoral, Brezinský, Bystroň, Limberský - Petržela, Kolář (73. Ďuriš), Rada, Horváth, Jiráček (54. Bakoš) - Rezek (82. Milič). Trenér: Vrba.

Vstoupit do diskuse
6

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud