20. listopadu 2010 • 20:24

Slavia se topí dál, tentokrát padla v Boleslavi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Mladé Boleslavi zvítězili v utkání 17. ligového kola nad Slavií 3:1 a vršovického soupeře porazili poprvé po devíti duelech. O svém triumfu na závěr vydařeného podzimu rozhodli Středočeši v úvodu druhé půle, kdy na Koubského vyrovnávací gól odpověděl po minutě exslávista Toleski a za chvíli přidal třetí gól Kulič. Boleslav poskočila na třetí místo tabulky, naopak Pražané se propadli na čtrnácté místo a v pondělí se před ně může dostat Brno.



Slávisté toužili proti soupeři, se kterým do dnešního dne prohráli jen jediný ze třinácti vzájemných duelů, zapomenout na předchozí podzimní mizérii a aspoň trochu se před zimní pauzou odpoutat od sestupových pozic. Horší vstup si ale těžko mohli představit. V sedmé minutě neuhlídali po Kuličově rohovém kopu zadní tyč a nepokrytý Procházka hlavou otevřel skóre.


Domácí se po vedoucím gólu tolik netlačili vpřed, ale Slavia byla v ofenzivě bezradná. Její kombinace končily před šestnáctkou a ani ligový debutant Pázler příliš oživení do trápícího se útoku nepřinesl. Naopak Středočeši v závěru půle dvakrát po sobě zahrozili z brejku, nebezpečnější z obou akcí pokazil při přečíslení do otevřené hostující obrany těžkou přihrávkou na Kuliče Opiela.

Největší šanci úvodního dějství si Pražané vytvořili v poslední minutě. Jaroslav Černý ze strany přiťukl Kiselovi, ale nejlepší slávistický střelec dlouho váhal a trefil jen Millera. Pět minut po pauze však už hosté srovnali, když se po Kiselově rohu prosadil hlavou Koubský a vstřelil gól ve třetím soutěžním zápase po sobě.

Fanoušci pražské Slavie nebyli ani tentokrát v klidu
Fanoušci pražské Slavie nebyli ani tentokrát v klidu


Odpověď domácích byla blesková. Hned o minutu později napřáhl z hranice vápna Toleski a svoji premiéru v mladoboleslavské základní sestavě si osladil trefou proti bývalému klubu. V 56. minutě přidala nabuzená Boleslav pojišťující trefu - Mendyho střelu doklepl na zadní tyči za Zlámala Kulič. Domácí kapitán dal šestou branku v sezoně.

Hostující kouč Petrouš poslal na hřiště Hlouška, který už původně neměl na podzim nastoupit, ale slávisté na zvrat neměli. V největší šanci vychytal Milana Černého šest minut před koncem Miller.

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud