21. listopadu 2010 • 17:56

Zase ti Afričani! Sparta stáhla náskok Plzně na 4 body

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparťanští fotbalisté vyhráli ve svém posledním letošním ligovém utkání 2:0 nad Českými Budějovicemi a snížili náskok ligového lídra z Plzně na čtyři body. Na očekávanou výhru se ale pořádně nadřeli, stejně jako v předchozích podzimních duelech úřadujícího mistra svými góly zachránili afričtí útočníci Kweuke a Wilfried.



Poslední podzimní ligové kolo mělo sparťanům zase přiblížit vedoucí Plzeň, ale cesta za výhrou nebyla vůbec jednoduchá. Hosté přijeli s obvyklou taktikou, kdy se na hranici šestnáctky postaví deset úporně bránících hráčů a Sparta z dobývání jihočeského valu byla zbytečně nervózní.

A to i přesto, že k dispozici měla na hřišti zcela výjimečně tři své útočníky, kteří se však nedokázali dobře poskládat. Čekání na vedoucí gól přesto dlouho netrvalo, Kweuke v 17. minutě byl důraznější v souboji s brankářem Kučerou a v pátém ligovém utkání v řadě se dokázal prosadit střelecky.


Jenže ani vedení překvapivě nevneslo na domácí kopačky klid, naopak hosté se několikrát dostali na dostřel Blažkovy branky. Nejnebezpečněji vypadala střela Mezlíka, při které ale gólman osvědčil svůj postřeh. Sparta mohla přidat druhý gól ještě před poločasem, ale osamocený Wilfried při svém hlavičkovém pokusu zazmatkoval a mířil mimo.

I po půli pokračovalo domácí trápení a Blažek si hodně oddychl, když v tísni po malé domů nakopnul míč do Mezlíka a ten obloučkem šel přes branku. Hosté začali chápat, že domácí nemají nejlepší den a stále častěji se tlačili do útoku.



Ovšem Sparta v pravou chvíli vytáhla svou současnou největší zbraň v podobě spolupráce afrických útočníků: Kweuke na levé straně v 57. minutě zatáhnul míč k brankové čáře, našel zpětnou přihrávkou Wilfrieda a ten desátým gólem v sezóně dostal soupeře definitivně do kolen.

Od té chvíle na hřišti byl pouze jeden tým, hosté museli být rádi, že se sparťané předháněli kdo se zapíše mezi střelce a další šance neproměňovali. Třináct minut před koncem se mohli prosadit po trestném kopu Otepky, který orazítkoval spojnici břevna a tyče. Sparta si pak už taktickou hrou výhru pohlídala a snížila náskok vedoucí Plzně na čtyři body.

Opora Sparty Leonard Kweuke
Opora Sparty Leonard Kweuke

17. kolo první fotbalové ligy:
Sparta Praha - Dynamo České Budějovice 2:0 (1:0)
Branky: 17. Kweuke, 57. Wilfried. Rozhodčí: Matějek - Pelikán, Slavík. ŽK: Vacek, Kweuke - Otepka, Černák. Diváci: 8253.
Sestavy:
Sparta:
Blažek - Kušnír (70. Hoheneder), Brabec, Řepka, Pamič - Kadlec, Vacek, Kucka, Zeman (83. Sionko) - Wilfried (90.+1 Lačný), Kweuke. Trenér: Chovanec.
České Budějovice: Kučera - Riegel, Lencevič, Lengyel, Žižka - Laštovka, Černák, Rakovan (63. Pecka), Otepka, Mezlík (90.+1 Kadula) - Ondrášek (79. Stráský). Trenér: Šilhavý.

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud