Jakub Konečný
3. prosince 2010 • 14:30

Někdo to rád trappné... Už je Slavia na dně?

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Časy se mění. „Karel Jarolím by mohl být náš Ferguson,“ prohlásil celkem nedávno tehdejší slávistický šéf Petr Doležal. Dnes už v klubu není on ani Jarolím. A Slavii čeká (i vinou obou jmenovaných pánů) místo boje o titul řežba o holý život. Proto přichází v seriálu iSport.cz řada na tradiční klub už v jeho třetím díle.



Co zbylo v Edenu z týmu, který okouzloval krásnou hrou, získal dva tituly a postoupil do Ligy mistrů? Jen jeho špatné stránky: chabá, ne-li nulová psychická odolnost, křehká defenziva a zbytečně napjatá atmosféra.
Přidáme-li k tomu prázdnou kasu a válku s fanoušky, není 14. místo po podzimní části žádné překvapení.

A může být ještě hůř. Slavia je pacient v pokročilém stadiu sportovní i ekonomické rakoviny, jejíž metastázy bují každým dnem.

Petr Trapp dal kvůli nezaplaceným výplatám ve Slavii výpověďFoto Michal Beránek Sport
„Víte, že ani nevím? Už je to dlouho...“ odpověděl Adam Hloušek na otázku deníku Sport, kdy dostal poslední výplatu. Stejně jsou na tom i jeho spoluhráči.

Klub jim dohromady dluží 30 milionů korun, jak přiznal bez mučení generální ředitel Miroslav Platil. Jeho jméno působí v dané situaci poněkud komicky...
Jenže tady už končí veškerá legrace.

S notnou dávkou zlomyslnosti by se dalo říct, že slávisti si za své výkony beztak žádné peníze nezaslouží, jenže nárok na ně holt mají. A dávají to čím dál intenzivněji najevo. Například měli ještě čtrnáct dní trénovat, místo toho však zahájili dovolenou.

„Ano, je to tak. Vzhledem k naší ekonomické situaci jsme hráčům sezonu o dva týdny zkrátili,“ připustil klubový mluvčí Ondřej Zlámal.



Ze strany klubu šlo o bezprecedentní ústupek fotbalistům, kteří mohou situaci řešit výpovědí a podstoupením věci arbitrážní komisi svazu. Tak, jako to už učinil Petr Trapp. Defenzivní záložník či obránce stál Slavii před rokem a půl něco kolem deseti milionů korun a nyní opustí Eden (směr Ostrava, Jablonec či Plzeň?) úplně zadarmo.

„Slavia nemůže dělat z Petra blbce,“ vysvětlil klientův krok jeho agent Ondrej Chovanec.

Trapp však není zdaleka jediný, kdo se tak ve vztahu k červenobílému klubu může cítit.

NÁZOR Martina Pulpita


Martin Pulpit vyznává útočný fotbal Martin Pulpit vyznává útočný fotbalFoto Pavel Mazáč (Sport)


„Současná situace Slavie je výsledkem nekoncepční práce všech lidí v klubu. A je zřejmé, že ji nečekají světlé zítřky. Vždyť přestala pracovat i na úseku mládeže, kde talenty typu Necida, Suchého, Jandy či Milana Černého nevidím. Potřebuje minimálně jednoho kvalitního útočníka, vzhledem ke své ekonomické situaci to bude muset řešit hráčem bez smlouvy, nebo hostováním. Musím přiznat, že mě trošičku zklamali i hráči Slavie, kteří nedokázali oddělit sportovní a ekonomickou stránku věci. Mám tím na mysli, že odmítli po skončení ligového podzimu ještě čtrnáct dní trénovat a místo toho nastoupili dovolenou. Přitom takový mezicyklus je strašně důležitý a hráči to dělají především pro sebe. Nedokážu si představit, v jakém stavu přijdou v lednu na začátek přípravy. Liga přitom zahajuje už v únoru. Ve Viktorce Žižkov máme podobné problémy, ale u nás se k tomu hráči postavili čelem.

Petr Trapp dal kvůli nezaplaceným výplatám ve Slavii výpověď
Petr Trapp dal kvůli nezaplaceným výplatám ve Slavii výpověď

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud