6. srpna 2011 • 20:09

Baník s novým koučem vyhořel i v Olomouci, Hanáci zvítězili 3:0

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistům Baníku Ostrava nepomohla ani nečekaně rychlá výměna trenéra. I pod novým koučem Pavlem Malurou, který už po úvodním kole vystřídal Karola Marka, se Baníku nedařilo a v utkání 2. kola podlehl Olomouci 0:3. Dvěma góly se na výhře Sigmy podílel záložník Rossi, který tak oslavil stý start v lize. Ostrava už šest ligových zápasů nevyhrála.



Sigma začala ve stejné sestavě jako v prvním duelu na Dukle, jen na lavičce tak zůstal Marek Heinz, kterému již skončil disciplinární trest z Maďarska. Nový kouč Baníku Pavel Malura postavil do základní jedenáctky zkušeného Marka a mladého Tomanicu.

První branka na sebe nedala dlouho čekat. V 9. minutě fauloval nesmyslně Adámik bývalého ostravského hráče Varadiho v pokutovém území a sudí Mikel po konzultaci s asistentem nařídil pokutový kop, který bez potíží proměnil Brazilec Rossi.

Ve 13. minutě pronikl do velkého vápna Hořava a z ostrého úhlu prověřil Krbečka. Hanáci natrvalo přitlačili Baník na jeho polovinu a přišly další šance. Po Petrově centru jen těsně nedosáhl na míč Schulmeister a Varadiho tečovanou hlavičku vyškrábl Krbeček na roh.

Brankář Krbeček inkasuje úvodní branku utkáníFoto ČTK


Ostrava zahrozila až ve 34. minutě, kdy Lukešův přímý kop na poslední chvíli vyrazil na roh Drobisz a z něj jen těsně vedle tyče hlavičkoval Adámik.
Domácí si další možnost připravili těsně před pauzou. Janotkův průnik a lehký centr v obležení tří olomouckých odhlavičkoval na roh Adámik. Z následného rohu pak našel Vepřek hlavu Rossiho a bylo to 2:0.

V druhé půli udělal brankář Baníku Krbeček velkou chybu v rozehrávce, na poslední chvíli jí však napravil a zabránil Schulmeisterovi ve vstřelení třetí branky.

Hosty potkala i smůla. Kapitán Lukeš musel po hodině hry kvůli zranění střídat. O chvíli později se na hřišti objevil i olomoucký navrátilec Heinz.
Kvalita hry během druhého poločasu postupně upadala, přesto Sigma skórovala potřetí.

V 81. minutě ještě gól kapitána Kučery nebyl uznán pro ofsajd. Nakonec se domácí ale přeci jen dočkali. Hořava se nadechl ke svému pověstnému sólu a parádní ranou zvýšil na konečných 3:0.

SK Sigma Olomouc - FC Baník Ostrava 3:0 (2:0)


Branky: 9. z pen. a 44. Rossi, 82. Hořava. Rozhodčí: Mikel - Večeřa, Dobrovolný. ŽK: Hořava - Dreksa, Řezník. Diváci: 5379.

Sestavy:

Olomouc: Drobisz - Janotka, Kučera, Škerle, Vepřek - Hořava, Rossi, Navrátil (66. Heinz) - Petr (70. Bajer), Schulmeister (77. Jerome), Varadi. Trenér: Psotka.

Ostrava: Krbeček - Řezník, Adámik, Dreksa, Marek - Ferenčík (46. Fantiš), Lukeš (63. Vašenda), Greguš, Tomanica (79. Hušbauer) - Šenkeřík, Kraut. Trenér: Malura.

Ohlasy trenérů
Nový trenér Ostravy Pavel Malura litoval brzké penalty, která se prý na hře jeho týmu podepsala. "Šli jsme do zápasu s tím, že Sigmu budeme aktivně napadat na půli hřiště. Bohužel jsme si sami vyrobili penaltu, což s mužstvem obrovsky otřáslo. Před poločasem jsme navíc inkasovali podruhé. Olomouc se druhým gólem uklidnila," hodnotil zápas Malura.

Přestože jeho tým třikrát inkasoval, hlavní problém viděl v ofenzivě. "Problémy jsme dnes měli spíše v útoku, protože jsme nepodrželi míč a obrana se dostávala permanentně pod tlak. Mrzí mě přístup některých hráčů, kteří nechtějí na hřišti nechat vše," konstatoval Malura.

Navíc nebude moci zřejmě na delší dobu počítat s Lukešem. "Bohužel si asi vykloubil rameno. Bude zřejmě mimo hru delší dobu," dodal.

Trenéra Olomouce Zdeňka Psotku potěšilo, že se podařilo splnit plán s brzkým gólem. "Chtěli jsme vstoupit aktivně a vstřelit brzy branku, což se podařilo.

Od asi 30. minuty ale Hořava s Navrátilem neplnili úkoly ve středu pole a Baník toho využíval, navíc jsme byli na konci poločasu i zatavení, protože jsme před tím hráli ve velkém tempu," našel nedostatky ve hře Sigmy.

Klíčová tak byla druhá branka. "Naštěstí jsme ale před pauzou vstřelili gól ze standardní situace. V druhé půli plnili hráči taktické pokyny, sice nebyl fotbal tak koukatelný, ale byl účelný a vstřelili jsme i jednu pěknou branku," dodal.
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud