7. srpna 2011 • 18:54

Plzeň ztrácí, v prokletém Edenu prohrála s Bohemians 1:2

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loni na podzim končili utkání v Edenu zklamaní, se stejnými pocity odjíždí z Prahy i letos. Fotbalisté Viktorie Plzeň prohráli ve druhém kole s Bohemians 1905 1:2 a v nové sezoně stále čekají na ligové vítězství. Nic naplat - za úspěchy na pohárové scéně si Západočeši body v lize nekoupí...



Vrbovi hoši moc chtěli napravit ztrátu z úvodního ligového kola (Plzeň remizovala s Libercem 2:2). V Edenu navíc měli domácím Bohemians co vracet.

V posledním vzájemném souboji loni na podzim prohráli s "Klokany" 0:1, z Prahy odjížděli pořádně naštvaní. O bod za remízu je totiž okradl pomezní rozhodčí, který chybně odmával ofsajd při regulérní brance Brezinského.

"Bohemka nás v minulé sezoně porazila zarputilostí, na což si musíme dát pozor i teď," varoval před zápasem Pavel Vrba. Kouč Plzně moc dobře věděl, co říká. Bohemka opět nepříjemně zlobila a i tentokrát se jí podařilo sebrat mistrovskému celku všechny body.

Ale pěkně popořádku. Plzeň začala aktivněji, v Edenu v úvodních minutách dominovala. Vrchol představovala akce Martina Filla, kterého ve slibné příležitosti zastavil ve vápně domácí obránce Žižka.

Plzeňský záložník, který v základní sestavě nahradil odpočívajícího Petrželu, se penalty dožadoval marně. Podle opakovaných záběrů se však pískat skutečně neměla, Žižka jako první odehrál balon.

Nevěřící kapitán Pavel Horváth
Nevěřící kapitán Pavel Horváth
Pak už ale začala úřadovat domácí Bohemka. Hrozila zejména ze vzduchu, odkud byl nebezpečný především forvard Milan Škoda. Úvodní gól nakonec vstřelil Martin Nešpor, jenž přesně zakončil střílený centr Lukáše Budínského.

Inkasovaný gól Plzeň probral, znovu domácí borce přehrávala. Ještě před koncem poločasu zařídil vyrovnání Jiráček, který bezchybně dokončil uvolnění od Pilaře.

Jestliže se Západočeši cestou do kabin usmívali, legrácky úřadující šampiony rychle přešly. Sice dál obléhali Sňozíkovu branku, snažili se o dokončení obratu utkání. Všechny pokusy ale byly marné.

Repríza domácího utkání s Trondheimem se tentokrát nekonala. Naopak - v 78. minutě zmrazil hosty Bálek. Ten parádním přehozením Daňka dokončil akci Budínského, který využil chyby Františka Rajtorala.

Plzeň tak opět odjíždí z Edenu s prázdnou. Jediný bod na kontě ligové tabulky znamená pro Západočechy důrazné varování. Pokud se v domácí soutěži rychle neproberou, můžou na obhajobu titulu rychle zapomenout...

Bohemians 1905 - Viktoria Plzeň 2:1 (1:1)
Branky: 27. Nešpor, 78. Bálek - 39. Jiráček. Rozhodčí: Příhoda - Lakomý, Nádvorník. ŽK: Moravec, Nešpor, Nikl, Borek - Fillo, Kolář. Diváci: 3023.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Nikl, Žižka (68. Růžička) - Moravec, Budínský (84. Michálek), Borek, Bartek - Nešpor (66. Bálek), Škoda. Trenér: Medynský.
Plzeň: Daněk - Rajtoral, Trapp, Bystroň, Limberský - Horváth, Jiráček - Fillo (52. Petržela), Kolář (86. Hora), Pilař - Bakoš (71. Ďuriš). Trenér: Vrba.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud