21. srpna 2011 • 18:55

Olomouc zůstává v minusu, se Slováckem jen remizovala

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistům Sigmy Olomouc se první zápas po udělení disciplinárního trestu za korupci příliš nepovedl. Se Slováckem, které dosud nezískalo ani bod, hráli doma jen 1:1. V 54. minutě jim sice zařídil vedení vydařenou střelou z dálky Petr, ale čtvrt hodiny před koncem náhradník Pavelka svým prvním ligovým gólem vyrovnal. Sigma si tak na návrat ke kladným číslům v bodovém součtu bude ještě muset počkat.



Gambrinus liga

Domácí nastoupili nejen bez devíti odečtených bodů, ale i bez potrestaného brankáře Drobisze, jemuž disciplinární komise zastavila činnost na půldruhého roku.

Místo něj se mezi tyče postavil dvacetiletý mladík Šustr, který má na kontě jen dva ligové zápasy a v létě se vrátil z hostování ve Znojmě. Moc práce sice neměl, ale čisté konto neudržel.

Herně měli navrch domácí a už ve dvanácté minutě se dostal do velké šance Heinz, který v minulém kole dvěma góly rozhodl o výhře Sigmy v Českých Budějovicích. Vystihl nepovedenou malou domů, ale míč trefil jen špičkou kopačky a hosty zachránila před pohromou tyč.

Pak ale namlsaní diváci dlouho žádný důvod k potlesku neměli. Potěšit je mohl jen Navrátilův šikovný lob, který v 28. minutě skončil těsně nad břevnem branky hostů.

Varadiho nájezd zlikvidoval včasným vyběhnutím brankář Filipko a přímý kop kapitána Kučery, hrajícího 300. ligový zápas, skončil ve zdi.

Na nudu z prvního dějství dal divákům zapomenout v 54. minutě domácí Petr: z 25 metrů se nádherně trefil přímo do šibenice.

Hosté mohli krátce nato vyrovnat, ale volný Došek hlavičkoval příliš vysoko. Náskok mohl pojistit Heinz, ale z hranice šestnáctky namířil těsně vedle.

Domácí to mrzelo o to víc, že střídající Pavelka čtvrt hodiny před koncem vyrovnal. Dvacetiletý záložník, který je ve Slovácku na hostování ze Sparty, si naběhl za obranu, šikovně obstřelil vybíhajícího Šustra a zajistil svému týmu první bod v této sezoně.

Hlavičkový souboj mezi hostujícím Doškem a Rossim
Hlavičkový souboj mezi hostujícím Doškem a Rossim

4. kolo první fotbalové ligy:
SK Sigma Olomouc - 1. FC Slovácko 1:1 (0:0)
Branky: 54. Petr - 76. Pavelka. Rozhodčí: Adámek - Lakomý, J. Paták. ŽK: Kubáň (Slovácko). Diváci: 5967.
Olomouc: Šustr - Janotka, Kučera, Škerle, Vepřek - Navrátil (75. Bajer), Rossi, Hořava (84. Murin), Petr (67. Schulmeister) - Heinz, Varadi. Trenér: Psotka.
Slovácko: Filipko - Reinberk, Košút, Trousil, Kubáň - Valenta, Kordula, Poliaček (54. Pavelka), Hlúpik (72. Kerbr) - Došek, Ondřejka (90. Mezlík). Trenér: Soukup.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud