18. února 2012 • 17:55

Liberec nezaváhal, na vlastním hřišti porazil Hradec Králové 3:1

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce vstoupili do jara výhrou 3:1 nad Hradcem Králové. Severočeši měli po celý zápas převahu, kterou v góly proměnili Michal Breznaník a Jiří Štajner, za hosty snížil Radek Hochmeister, ale v závěru rozhodl Miloš Bosančič. Liberec se tak na druhém místě tabulky dotáhl na tři body za vedoucí Spartu, která má zápas k dobru.



Zatímco Liberec nastoupil v ideální sestavě bez změn oproti podzimu, Hradec postrádal v základní sestavě hned čtyři opory. I proto ke svému prvnímu ligovému startu nastoupil na pravém beku teprve osmnáctiletý odchovanec Holeš. A čekal na něho nelehký úkol hlídat druhého nejlepšího střelce ligy Breznaníka.

Liberec měl po celý zápas převahu a navazoval na vydařený podzim. Dlouho se však nemohl přes obranu Hradce prosadit. Jediný vážnější závar před brankou gólmana Koubka přišel po Breznaníkově průniku a následném nedorozumění mezi hradeckými stopery. Hochmeister při snaze o odkop trefil do hlavy Fukala, míč se dostal znovu k Breznaníkovi, po jehož centru však Šural minul.

Tlak Liberce však přece jen vyústil v gól. Rabušic vyslal za obranu Breznaníka, který přesprintoval Holeše a z úhlu mířil přesně k zadní tyči. Vstřelil tak už desátý gól v sezoně.



Hradec měl problém delší dobu udržet míč a k většímu ohrožení branky Liberce se dostal jen při standardních situacích. Ani ty ale vyloženou šanci nepřinesly.

I v druhé půli pokračoval tlak Liberce, který přinesl řadu šancí, ale jen jeden gól. Poděbradský ve snaze zamezit kombinaci Liberce zahrál tak nešťastně, že poslal Štajnera do úniku, a zkušený liberecký útočník si věděl rady. Zasekl si míč a z podobného místa jako předtím Breznaník zamířil technicky k tyči.

Breznanik v souboji s HolešemFoto ČTK


O chvíli později mohl Štajner přidat svůj druhý gól, ale při snaze dloubáčkem přehodit brankáře Koubka poslal míč nad břevno. V jasné šanci selhal i Breznaník.

Hradec ale nesložil zbraně a snažil se alespoň snížit. Jeho snahu však zkomplikovala 72. minuta a vyloučení lednové posily Jedunova, který za nafilmovaný pád v pokutovém území dostal druhou žlutou kartu.

Přesto se Votroci přece jen dočkali. Sedm minut před koncem se Hochmeister opřel z 25 metrů do míče a trefil se přesně pod břevno liberecké branky.

Liberec znervózněl a na chvíli se dostal pod hradecký tlak, ovšem vysvobodil ho Bosančič. Ten se v závěru na vápně uvolnil a střelou do šibenice definitivně rozhodl.

Slovan Liberec - FC Hradec Králové 3:1 (1:0)

Branky: 32. Breznaník, 52. Štajner, 90. Bosančič - 83. Hochmeister.
Rozhodčí: Drábek - Vysloužil, Dobrovolný. ŽK: Fleišman, Karišik, Gebre Selassie, Vácha, Štajner - Pávek, Jedunov. ČK: 72. Jedunov. Diváci: 3897.

Sestavy:

Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Nezmar, Karišik, Fleišman - Vácha, Janů - Šural (67. Bosančič), Štajner, Breznaník - Rabušic (82. Hadaščok). Trenér: Šilhavý.

Hradec Králové: Koubek - Holeš (46. Štěpán), Hochmeister, Fukal, Poděbradský - Jedunov, Janoušek (65. Klapka), Pávek, Zelený - Černý, Mrázek (75. P. Dvořák). Trenér: Kotal.

Hlasy po utkání
Trenér Liberce Jaroslav Šilhavý přiznal, že v závěru utkání se o výhru obával. "Za stavu 2:0 jsme špatně vyřešili své dobré šance a to se nám málem vymstilo. Soupeř i v oslabení krásnou střelou snížil a přiznávám, že jsme všichni znervózněli, protože soupeř začal hrát na riziko a byl nebezpečný," řekl Šilhavý na tiskové konferenci.

Výhru 3:1 však považuje za zaslouženou. "Měli jsme dlouho převahu a více šancí, které jsme ne vždy řešili dobře. Jsem ale hlavně rád za výhru, protože vstup do soutěže je hodně důležitý," dodal Šilhavý.

Také trenér Hradce Václav Kotal přiznal, že Liberec vyhrál zaslouženě, i když cítil šanci alespoň na zisk bodu. "Bohužel jsme dokázali zápas zdramatizovat až v závěru, přesto jsme tam měli šanci Klapky, při které jsme sahali po bodu. Ale bylo by to nespravedlivé, protože Liberec byl aktivnější a předčil nás v osobních soubojích," hodnotil zápas Kotal.

Mrzí ho především druhý inkasovaný gól v úvodu druhé půle. "Za stavu 1:0 s tím ještě šlo něco dělat, ale pak už to pro nás bylo hodně těžké," dodal.



Jiří Štajner mohl být po zápase spokojen
Jiří Štajner mohl být po zápase spokojen




Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud